Na vidiku velika promjena vremena, stižu minusi i snijeg diljem Austrije!

VREMENSKA PROGNOZA

Na vidiku velika promjena vremena, stižu minusi i snijeg diljem Austrije!

Nakon najtoplijeg listopada u povijesti mjerenja, zima se polako vraća u Austriju. Snježna granica sada se sve više spušta. No od danas, vrijeme će se polako mijenjati, a na prema trenutnim prognozama za vikend je snijeg moguć diljem zemlje.

Naime, prema vikendu će doći do prodora hladnog zraka i promjene strujanja. Zbog toga hladniji, morski polarni zrak s Atlantika već postupno zahvaća zapadnu polovicu Austrije, dok na sjeveroistoku zemlje za vikend će doći do prodora kontinentalnog zrak sa sjeveroistoka koji će uzrokovati pad temperature!

Umjerno vrijeme će se zadržati sve do petka, a onda će diljem zemlje uslijediti pravi pad temparatrua koji će donijeti snijeg i u mjestima ispod 1000 metara nadmorske visine pa čak i u nizinama. Naime, snijeg je u subotu jutro moguć čak i u Beču.

Sve će to biti uvertira za nedjelju i početak slijedećeg tjedna koji će biti pravi zimski. Naime, početkom tjedna očekuju se prvi ozbiljniji minusi, a snijeg je u ponedjeljak i utorak izgledan u cijeloj Austriji. Izvor: Kroativ.at