Bračni par iz Velsa 40 godina živi na kružnom toku!

Region

Bračni par iz Velsa 40 godina živi na kružnom toku!

Par iz Velsa već 40 godina živi na kružnom toku. Kuća pripada porodici Hovatson (Howatson) od 1960. godine. Tada o izgradnji kružnog toka nije bilo ni riječi, ali danas on ide oko kuće porodice i prava je atrakcija.

Napravljen je 1980. godine. Kuća bračnog para okružena je sa pet raskrsnica i nalazi se na zaobilaznici u sjevernom Valesu. Iako se svakodnevno suočavaju sa određenim poteškoćama, par se ne želi preseliti, a njihova priča stigla je i u medije.

Kako je naveo bračni par, oni se ne planiraju seliti sa pomenute lokacije, jer ih za nju vežu lijepe uspomene.

– Živimo ovdje već 62 godine i imam mnogo lijepih uspomena. Živjeli smo preko puta. Kada je napravljen kružni tok vozači su često znali zalutati. Volimo naš pogled na planine i nemamo komšije koje zanima naša privatnost – rekao je Enven Hovatson (Anwen Howatson).

Kuća bračnog para je na sredini kružnog toka, a ulaz u nju je sa jednog od puteva sa kružnog toka. Do 1960-ih godina postojala je željeznička pruga i nije bilo obilaznice ili kružnog toka na imanju koje je i tada bilo u vlasništvu porodice.

– Saobraćaj se odvija samo u jednom pravcu, tako da nije teško izaći, a vremenom se navikneš na buku. Više ne čujem automobile – kaže Enven i dodaje:

– Imamo spektakularan pogled, a na kući su dupla stakla zbog buke. Imamo isti poštanski broj kao i kuće oko nas, pa je dostavljačima teško povjerovati da nam je kuća na kružnom toku – istakao je Izvor: Avaz