Ne tako davno tražio da kupi jeftin monitor, a sada može imati šta god poželi…

Region

Ne tako davno tražio da kupi jeftin monitor, a sada može imati šta god poželi…

Vatreni su nakon bronze 1998. i srebra 2018. osvojili ponovo bronzu, a jedan od najboljih igrača u selekciji Zlatka Dalića bio je Joško Gvardiol. Jedan je od najzaslužnijih što je Hrvatska uopšte prošla grupu, s obzirom na to da je u nekoliko navrata spasio svoj gol u odlučujućoj utakmici protiv Belgije.

Zatim je odigrao sjajne partije protiv Japana i Brazila, protiv Messija jednostavno nije išlo, a onda je u utakmici za treće mjesto protiv Maroka u meču za treće mjesto stigla nagrada u vidu pogotka za 1:0.

Sa samo 20 godina je odigrao kao da ima već pet velikih takmičenja iza sebe, te se, očekivano, spominje naredni korak u njegovoj karijeri i veliki transfer.

Očekuje se da Gvardiol obori rekord Harryja Maguirea i postane najskuplji defanzivac u historiji fudbala, a spominju se cifre od 90 i 100 miliona eura, te Chelsea i Real Madrid kao potencijalni kupci. Iako sada barata s milionima i njegovi igrački karton vrijedi nevjerovatno puno, prije samo nekoliko godina Gvardiol je na Facebooku tražio da kupi jeftin monitor.

Sve se promijenilo nakon samo nekoliko godina. Nakon što je ostvario transfer u RB Leipzig, Joško Gvardiol kupio je porodici kuću u Rakitju, u mirnoj oazi, podalje od gradske gužve i asfalta. A monitor sigurno ima kakav god poželi. Sport Sport