PODOVI ĆE SE CAKLITI: Prebrišite ih ovim sredstvom od 4 sastojka i oduševićete se (VIDEO)

Zanimljivosti

PODOVI ĆE SE CAKLITI: Prebrišite ih ovim sredstvom od 4 sastojka i oduševićete se (VIDEO)

Generalno, niko ne uživa u čišćenju WC šolje, Postoji genijalan trik koji će mnogima pomoći. Naime, na društvenim mrežama Britanka Loren otkrila je kako je za čišćenje koristila samo jedan jeftini proizvod – prenosi Daily Mail.

“Mrzim da čistim toalet. Dvije posude (oko 25 grama) limunske kiseline ostavljene u toaletu devet sati riješiće cijelu stvar. Najteži dio procesa je paziti da ljudi ne koriste toalet u tih devet sati. Htjela sam koristiti sredstvo za čišćenje, ali ovo je jeftinije ,”napisala je Loren u svojoj objavi te uz nju podijelila fotografije odlične transformacije.

Drugi roditelji u grupi ostali su oduševljeni ovom idejom, a neki su podijelili načine na koje se i sami koriste limunskom kiselinom.

“Koristim limunsku kiselinu na dnevnoj bazi za čišćenje toaleta, ali odlična je jer nema hemikalija pa i djeca mogu čistiti s njom,”komentarisala je jedna majka.

Podovi su jedna od prvih stvari koje neko primijeti kada uđe u naš dom. Ma koliko ih glancali ili usisavali, čini se da se na njima odmah nakupi prašina i prljavština i da su brzo gube prvobitni sjaj. Ipak, ne morate sve slobodne delove svog parketa ili laminata pokrivati tepisima i stazama, koji su češće još teži za održavanje.

Donosimo trik jedne mame koja je otkrila kako da uz samo nekoliko sastojaka vaši podovi zablistaju. Savjete za održavanje domaćinstva Karoline Mekauli obožavaju milioni širom svijeta, a ona je nedavno podijelila način na koji ona održava svoje podove blistavo čistim.

Kako je pokazala u snimku, potrebno je pomešati litar vrele vode, jednu šolju alkoholnog sirćeta, kašičicu deterdženta za sudove i 20 kapi esencijalnog ulja po izboru. Ovu mješavinu je mopom nanosila na parket koji se nakon ovakvog brisanja presijavao.

Potrebno je, kaže, uložiti i u dobar mop i kantu kako se tkanina kojom brišete prljave podove ne bi zaprljala i samo još više razmazala prljavštinu.“Limunska kiselina je najbolja! Odlična za toalete,” složila se jedna korisnica. novi.ba

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carolina McCauley (@carolina.mccauley)