KOMŠIJE OCA IZ VLASOTINCA KOJI SE JAVNO ODREKAO DECE OTKRILE NOVE DETALJE: Bili najbogatiji u selu, ali pre 3 godine se promenio

Region

Muškarac iz Vlasotinca oblepio je bandere plakatima na kojima piše da se odriče svog sina od deset i ćerke od šest godina!

Na njima stoje njegova fotografija, mesto prebivališta, godina rođenja i puno ime i prezime. Pored imena svoje maloletne dece napisao je njihove datume rođenja, ali i adresu gde žive sa majkom.

– Odričem se sina rođenog 2013. godine i kćerke rođene 2017. godine. Ovom prilikom želim da izjavim da za gore navedene osobe ne želim da snosim nikakve posledice zbog nemara njihove majke i same dece sa kojima sam preživeo golgotu – napisao je na plakatima.

PROBLEMI U PORODICI

Muškarac je za medije izjavio da se na ovaj potez odlučio iz očaja i “zbog porodičnih problema”.

– Razveo sam se od supruge. Zabrinut sam za svoju decu… Zbog loših odnosa u porodici odselio sam se iz Vlasotinca. Ja sam fizički radnik i izdržavam se od svog posla i plaćam alimentaciju. Nikog nisam maltretirao. Ja sam žrtva – kazao je muškarac.

Njegovi rođaci šokirani su onim šta je uradio. Jedan od njih navodi da se on potpuno promenio pre tri godine nakon smrti oca.

 

– Sa ocem je proizvodio drvnu građu i lepo su zarađivali. Napravili su dve kuće u Vlasotincu. Bili su najbogatiji u svom selu, a kada je otac preminuo nastavio je uspešno da radi, ali samo godinu dana. Potom se povukao u sebe i potpuno se promenio, a onda su krenuli i porodični problemi. Njegova majka i brat, ali ni žena nisu mogli da ga prepoznaju. Počele su svađe, a on je čak završio u pritvoru zbog porodičnog nasilja. Ne možemo da verujemo u šta se pretvorio, a bio je divan momak – kazao je jedan od rođaka.

Direktor Centra za socijalni rad u Vlasotincu Momčilo Ignjatović navodi da su svi u toj ustanovi i čitavo Vlasotince zapanjeni gestom sugrađanina i da su preduzeli sve mere iz njihove nadležnosti.

OSRAMOTIO VLASOTINCE

– Njegova majka i žena i deca neko vreme su bili u sigurnoj kući u Leskovcu zbog nasilja u porodici. U toku brakorazvodne parnice dao je izjavu da se slaže da deca budu kod majke! Zato je ovaj njegov postupak neobjašnjiv… Nakon što su se pojavili plakati. Mi smo obišli majku i decu u kući u Vlasotincu i ponudili im pomoć. Odbili su da ponovo idu u sigurnu kuću. Na raspolaganju im je naš socijalni radnik u svako doba dana i noći, a uputićemo im i jednokratnu pomoć. Koliko znamo tužilaštvo radi na ovom slučaju – kazao je Ignjatović.

Komšije muškarca kažu da se nakon porodičnih trzavica vratio u selo iz koga potiče gde se zatvorio u kuću. Navode da ih je sve iznenadila odluka da se javno odrekne dece.

– Osramotio je Vlasotince i svoje selo. Kao da ga je obuzeo neki đavo. Priča se da je počeo nekom čudnom Bogu da se moli… Ovo što je uradio je nedopustivo. Ima divnu ženu i decu i brata. Nisu zaslužili da se ovako o svima njima priča. Mi Vlasotinčani smo se sada udružili da skinemo sve te sramne plakate, a ima ih oko 300! To više nećemo da gledamo – kaže komšinica. (Kurir.rs/Informer)