“Tonu suza sam isplakala”! Aranđelovac tuguje nakon smrti porodilje: Sugrađani besni traže da se ukleto porodilište zatvori

Region

“Tonu suza sam isplakala”! Aranđelovac tuguje nakon smrti porodilje: Sugrađani besni traže da se ukleto porodilište zatvori

Rođak preminule porodilje kaže da je porodica u šoku i da niko ne može da veruje da je više nema

“Porodilja iz Aranđelovca umrla je u Beogradu, nakon zaboravljene posteljice i daljih komplikacija nakon carskog reza… Iako živimo u istom gradu nisam je poznavala, ali imale smo istu sudbinu samo je razlika što sam ja živa i osakaćena za ceo život”, napisala je jedna korisnica Tvitera, nakon što je odjeknula vest da je njena sugrađanka usled komplikacija izgubila život.

Smrt ove žene rastužila je javnost, a na društvenim mrežama nizali su se komentari.

– Njena smrt me je toliko pogodila valjda zbog iste situacije, da sam isplakala tonu suza od jutros. Želim joj da nađe večni mir, a ja ću se potruditi u njeno ime da pravda bude zadovoljena. Neka nam je Bog u pomoć – napisala je korisnica Tvitera.

Koliko je ovaj slučaj uznemirio Aranđelovčane govori i činjenica da su se mnogi uključili u diskusiju. Mnogi Aranđelovčani su danas komentarisali tragediju koja je zadesila grad podno Bukulje. Oni traže da se izađe na ulice, ali da se smene svi koji imaju veze sa ovim slučajem, a išlo se toliko daleko da su rekli da porodilište treba zatvoriti, kao i da je “ukleto”.

“Od prošle godine znam za najmanje pet slučajeva iz bolniceIli je dete izgubilo život ili majka, sramota!!!!

“Najbolje bi bilo da se porodilište u Aranđelovcu zatvori. Ovo nije prvi slučaj. Žalosno je šta se dešava u Aranđelovcu.”

“U istom ovom porodilištu sam se porodila 2013-e godine carskim rezom i nakon 12 sati završila u ogromnim bolovima. Sutradan su me poveli ponovo u operacionu salu sa pričom kako se nešto “malo” iskomplikovalo i da budem srećna što imam jedno dete. To malo je bio hematom veličine fudbalske lopte u stomačnoj šupljini. Sada sam svesna da sam mogla da završim isto kao i ovo nedužno dete koje je rađajući život nemarnošću i greškom gospode zvane doktori, izgubilo svoj. Devojku znam od deteta, dobro, vaspitano, kulturno nikada nikoga nije uvredila iz poštene i vredne seoske porodice i ničim ovo nije zaslužila.”

Rođak preminule porodilje kaže da je porodica u šoku i da niko ne može da veruje da je više nema.

– Zanemeli smo od bola i tuge. Njoj je ovo bila druga trudnoća i sa mužem željno je iščekivala rođenje druge bebe. Već imaju ćerku od pet godina. Porodila se 19. februara prirodnim putem. Dobila je zdravu ćerku i sve je bilo kako treba i s njom i s bebom, međutim, nastale su komplikacije jer joj lekari nisu izvadili posteljicu! Naglo joj je pozlilo i hitno je prebačena za Beograd u Višegradsku pa na Urgentni centar. Prvo što su rekli lekari bilo je „pobogu gde ste bili do sada s njom“ i „zakasnili ste“ – sa suzama u očima priča jedan rođak.

Kaže da su lekari u Beogradu konstatovali da je dobila sepsu i da su joj jetra i bubrezi joj stali.

– Otklonili su joj matericu i jajnike. Stavili su je u veštačku komu, ali nažalost spasa joj nije bilo. Preminula je 27. februara. Na zahtev beogradskih lekara rađena je obdukcija koja će pokazati zašto je došlo do ovakvog ishoda – kaže rođak. 24sedam.rs