NEUNIŠTIVI ČAK NORIS NAPUNIO 83 GODINE: Godinama se šale na njegov račun, jednom je čak i podne TUŽBU, a ovo je njegova omiljena

Region

NEUNIŠTIVI ČAK NORIS NAPUNIO 83 GODINE: Godinama se šale na njegov račun, jednom je čak i podne TUŽBU, a ovo je njegova omiljena

Karlo Rej Noris se rodio se 10. marta 1940. godine u mestu Rajan u Oklahomi. Njegov otac je bio alkoholičar i često nije bio kući. Čaka i dvojicu mlađe braće je odgajila majka Vilma. Ratnom vazduhoplovstvu SAD se Noris pridružio 1958. godine i tada je poslat u bazu u Južnoj Koreji gde je počeo da trenira korejsku borilačku veštinu Tang Soo Do. Kada se vratio u SAD 1962. godine, otvorio je nekoliko karate škola. Šest puta je bio svetski prvak u tom sportu, a 1972. godine upoznao je Brusa Lija sa kojim je glumio u filmu “Na zmajevu putu”.

Kasnije je Noris upisao i časove glume pa ga je najviše obeležila uloga Kordela Vokera u seriji “Voker, teksaški rendžer”.

Međutim, Norrsa je u istorji pop kulture obeležilo još nešto, popularni “Chuck Norris facts”, satirične “činjenice” o njemu koje su postale internetski fenomen. Radi se, naravno, o apsurdnim preuveličavanjima njegove snage, sposobnosti i maskuliniteta.

“Chuck Norris facts” pojavile su se na forumima stranice “Something Awful” 2005. godine. Na tim su forumima korisnici prvo sličnu stvar radili za glumca Vina Dizela, ali nakon što je Konan O’Brajen u svojoj emisiji ispričao nekoliko šala o Čaku norisu, odnosno Vokeru, teksaškom rendžeru, korisnici foruma su prihvatili Čaka Norisa kao svoju novu temu.

A šta je sam Noris rekao na to? U svojoj objavi na službenoj veb stranici, Noris je poručio kako su neke šale zaista smešne i da se trudi ni jednu od njih ne shvati lično. Dodao je i kako se nada da će te izokrenute činjenice ipak nagnati ljude da istraže nešto više pravih činjenica o njemu.

Izgleda da i nije baš bio sasvim u redu s time da se drugi bogate na njegov račun. Kada je 2007. izdata knjiga “Istina o Čaku Norisu: 400 činjenica o najvećem čoveku na svetu”, Noris je podigao tužbu protiv izdavača jer su njegovo ime, bez pristanka, koristili u svrhu bogaćenja, a u tužbi je bilo navedeno i narušavanje prava na privatnost. Kasnije je ipak odustao od tužbe.

Već godinu kasnije Noris je odlučio da šale pretvori u zaradu i 2009. godine je izašla “Službena knjiga činjenica o Čaku norisu” kojoj je sam Noris koautor, prenosi 24sata.hr. A ima li najdražu “činjenicu” o sebi? Naravno da ima. Noris je u jednoj emisiji čitao neke od šala, i otkrio koja mu je najdraža:

– Ljudi su hteli da stave lice Čaka Norisa na planinu Rašmor, ali kamen nije bio dovoljno čvrst za njegovu bradu – rekao je. (Kurir.rs)