SPASIOCI I MJEŠTANI KRENULI U VELIKU POTRAGU ZA MUŠKARCEM KOD ŠIBENIKA, A ON SE TAKSIJEM SAM VRATIO KUĆI

Region

SPASIOCI I MJEŠTANI KRENULI U VELIKU POTRAGU ZA MUŠKARCEM KOD ŠIBENIKA, A ON SE TAKSIJEM SAM VRATIO KUĆI

Hrvatska gorska služba spašavanja je u petak navečer pokrenula potragu za starijim muškarcem, koji je zabrinuo porodicu jer se nije vratio sa večernje šetnje po poljima u zaleđu Zatona kod Šibenika.

– Kako je osoba u zadnjem razgovoru sa obitelji javila da se ne može vratiti po mraku, te da je izgubila orijentaciju, obitelj, prijatelji i mještani kreću samostalno u potragu, dok istovremeno, zbog brige o zdravstvenom stanju nestale osobe obavještavaju i PU Vodice, jer je komunikacija sa mobitelom prekinuta – napisali su iz HGSS stanice Šibenik.

Na teren su odmah izašla dva spasavaoca za pretragu pomoću termalne vizije, te 5 spasavalaca raspoređenih po pretpostavljenoj putanji kretanja. Muškarca su pokušali locirati pomoću mobitela, a u potragu se uključilo i više mještana i poznanika. Muškarac se na kraju sam uspio vratiti kući taksijem.

– Naime tražena osoba je izgubila mobitel, a u mraku se orijentirala prema svjetlima te krenula prema njima, gdje je poslije samostalno organizirala prijevoz nazad do kuće. Teren kojim se kretala je razgranat poljskim putovima i potpuno nenaseljen. U potrazi je sudjelovalo više mještana i poznanika što je omogućilo dobru brzu pretragu putova, a zahvaljujući dobroj kondiciji i sabranosti tražene osobe, ova potraga je završila sretno. Zahvaljujemo dobrom odazivu prijatelja i mještana Zatona za pomoć u pretrazi terena – dodaju iz HGSS-a. hayat.ba