PITBULLOVI NAPALI ČOVJEKA, JEDVA IH ODVOJILI OD ŽRTVE: BESOMUČNO SU GA UJEDALI, VLASNIK UHAPŠEN ZBOG NEMARA

Region

PITBULLOVI NAPALI ČOVJEKA, JEDVA IH ODVOJILI OD ŽRTVE: BESOMUČNO SU GA UJEDALI, VLASNIK UHAPŠEN ZBOG NEMARA

Vlasnik pasa koji su u februaru napali čovjeka u apartmanskom naselju u Arlingtonu u SAD uhapšen je, saopštili su zvaničnici. Eric Moten (31) priveden je u srijedu i optužen za jednu tačku napada psa koji je za posljedicu imao teške tjelesne povrede, saopštila je policija.

Motenovi pitbulovi napali su 49-godišnjeg muškarca 12. februara u stambenom kompleksu u bloku 700 Ridgeglen Drajv. Medijski partner Star-Telegrama VFAA-TV i GoFundMe nalog identifikovali su žrtvu kao Terensa Maršala.

Maršal je rekao VFAA da je provjeravao vremenske prilike prije posla kada su ga psi napali. Jedan pas ga je ugrizao za uho, drugi za ruku, a još dva su ga ugrizla kroz radne čizme. Peti pas ga je ugrizao za potiljak, što je za posljedicu imalo veliku ranu.

U vrijeme kada su vlasnik i dva posmatrača uspjeli da odvuku pse, Maršal je bio ozbiljno povrijeđen. Proveo je sedam i po sati u hitnoj pomoći, gdje je dobio 79 šavova, navodi VFAA.Kontrola životinja Arlingtona i policijska uprava Arlingtona istražili su napad i izdali nalog za hapšenje Motena. Optužba, napad psa koji je doveo do teške tjelesne povrede, je krivično djelo u Teksasu.

 Moten je optužen za krivični nemar zbog neobezbjeđivanja pasa, navodi se u nalogu za hapšenje. Kontrola za životinje je pokušala da ga kontaktira sa nalogom da stavi pse u karantin radi provjere bjesnila, ali Moten nije otvorio vrata njegovog stana, navodi se u nalogu.

Jedan od Motenovih pitbulova takođe je navodno u decembru ugrizao ženu za prst. Moten je zadržan u zatvoru okruga Tarant uz kauciju od 10.000 dolara, saopštila je policija. hayat.ba