OVO SU DRUGOVI KOJI SU SE PREVRNULI U DUNAV: MILOŠ, NENAD I MILAN SE DRŽALI ZA ČAMAC PA NESTALI, MANE JEDINI PREŽIVIO

Region

OVO SU DRUGOVI KOJI SU SE PREVRNULI U DUNAV: MILOŠ, NENAD I MILAN SE DRŽALI ZA ČAMAC PA NESTALI, MANE JEDINI PREŽIVIO

Mane K. (37) jedini je uspio da ispliva na obalu nakon što se sinoć na Dunavu prevrnuo čamac usljed, kako se pretpostavlja, jake košave i talasa. Sa Manetom su na čamcu bila i trojica njegovih drugova Miloš Marković (37), Nenad Trivković (35) i Milan Nikolić (36). Kako se saznaje, Mane K. je otpušten kući nakon pregleda u medicinskoj ustanovi, dok se za ostalima od sinoć intenzivno traga. Nesreća se dogodila oko 22.30 sati u blizini Pančevačkog mosta, a kako se nezvanično saznaje, drugovi su bili u tipu čamca “Tri princeze” za koje važi da su u pitanju uska i plitka plovila. Od trojice nestalih momaka, dvojica su iz Ugrinovaca, dok je treći iz Zemuna.

Ranato Grbić je ispričao da se pretpostavlja da je Mane jedini “osilio” da otpliva do obale, dok su se ostala trojica uhvatila za čamac nakon prevrtanja. Saznaje se i da nijedan od njih nije imao prsluk za spašavanje, a da je jedan među njima neplivač. Sudeći prema društvenim mrežama, momci su bili dobri drugovi i gotovo stalno su jedan drugom ostavljali pozitivne komentare na fotografijama i objavama. Isplivali Mane K. kačio je i ranije slike sa rijeke i pecaljke pa se pretpostavlja i da je bio pecaroš, te i da je možda time bio iskusniji na vodi.

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spašava davljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je da je pomenuti čamac vrlo nestabilan.

-Ovdje je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Jutros je došao i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu lijevom obalom dok su isto riječna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa drugovima momaka. Sve je i dalje nezvanično, tu je i ekipa Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Jučer je košava jako puhala, rijetko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvero to je dodatna otežavajuća okolnost – rekao je Grbić.

Svi momci su porodični ljudi, a jednom je žena trudna.

Uz Jedinicu za bezbijednost na rijekama, angažovan je i čamac i pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i interventna patrola. Podsjetimo, čamac na kojem su bile četiri osobe prevrnuo se u Dunav kod Ade Huje na kilometar od Pančevačkog mosta, sinoć oko 22.30 sata. Mane K. (37), prema riječima očevidaca, bio je izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć.

-Isplivao je i izašao iz rijeke u visini Krnjače na lijevoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, vidio svjetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću – kaže očevidac.

Tri nestale osobe su Miloš Marković (37), Nenad Trivković (35) i Milan Nikolić (36). Kako se saznaje, do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed jake košave i velikih talasa na Dunavu, prenosi Blic. hayat.ba