Roditelji Mole Dobre Ljude Da Pomognu Njihovoj Trogodišnjoj Ćerkici: Pomozimo Malenoj Nedi Da Potrči U Zagrljaj Roditeljima

Region

Roditelji Mole Dobre Ljude Da Pomognu Njihovoj Trogodišnjoj Ćerkici: Pomozimo Malenoj Nedi Da Potrči U Zagrljaj Roditeljima

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nedu Gojgić (2019) Neda je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Na rođenju dobija ocenu 9, ali par sati nakon rođenja pri susretu sa majkom odmah je primećena slabost.

Odrađena su sva osnovna ispitivanja, u radu su genetska ispitivanja ali još uvek nema konačne dijagnoze već se njeno stanje vodi kao Hypotonia.

Ovo stanje dovelo je do toga da Neda kasni u razvoju fizički, a nažalost i mentalno. U potpunosti je zavisna od drugog lica, tek sa tri i po godine je uspela nekoliko puta da se dovede iz ležećeg u sedeći položaj pri čemu je i tada nestabilna i ukoliko padne ne može sama svaki put da se podigne, ne može samostalo da se dovede u čučeći, a ni u stojeći položaj.

Pored slabosti mišića, slabost je takođe obuhvatila i oči (ima strabizam, nosi naočare) a takođe i slabost usta (problemi sa žvakanjem, gutanjem…) Prati se u klinici za rehabilitaciju „Miroslav Zotović“, u klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, i u UDK Tiršova u odseku za genetiku.

Za godinu i po dana intenzivnih terapija Neda je jako napredovala pa je potrebna pomoć u vidu donacija kako bi mogla da nastavi sa lečenjem. Sredstva su joj potrebna za specijalističke preglede, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, defektološke i logopedske tretmane, neurofeedback, dodatna ortopedska pomagala kao i za troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Nedino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Nedi! (dijasporainfo.net)