Snimak s tribina sve pokazao: Džeko dobio gnusne uvrede, a onda je skinuo dres i digao ga u zrak

Showbizz

Snimak s tribina sve pokazao: Džeko dobio gnusne uvrede, a onda je skinuo dres i digao ga u zrak

Rasističke uvrede s tribina, tuča i tri crvena kartona su epilog sinoćnjeg završetka utakmice Juventusa i Intera, ali pored svega toga u centru pažnje našao se i bh. napadač Edin Džeko koji je svojim potezima izazvao gnjev navijača kluba iz Torina.

Sinoć smo jasno vidjeli zbog čega je okršaj Juventusa i Intera jedan od najvećih derbija u Italiji, ali takve varnice na kraju utakmice koje smo gledali niko nije mogao očekivati. Stara dama je došla do prednosti u 83. minuti kada je Juan Cuadrado zatresao mrežu Intera, ali gosti iz Milana su u petoj minuti sudijske nadoknade došli do penala iz kojeg je Romelu Lukaku postavio konačnih 1:1.

No, nakon toga nastao je totalni haos na terenu. Lukaku je namjerno ispred navijača Juventusa proslavio gol jer su ga oni rasistički vrijeđali i na krjau nije htio da im ostane dužan, a priključili su mu se i ostali igrači Intera. Zbog toga je Lukaku dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali se haos nastavio. Na kraju meča nastale su velike varnice, a sve je eruptiralo tučom Cuadrada i Samira Handakoviča zbog koje su obojica dobili direktan crveni karton.

Međutim, na kraju je u centru pažnje bio i Edin Džeko koji je igrao od prve minute, ali je sredinom drugog poluvremena izašao s terena. Džeko je bio svjestan kakve uvrede je Lukaku dobio s tribina, te su ga i samog ponijele emocije na kraju. Otišao je do tribine gdje su bili navijači Intera, a dok se s tribina orilo “cigane, cigane” Džeko je pokazivao ponosno na grb Intera što je dodatno naljutilo pristalice Juventusa.

Bh. napadač je čuo sigurne sve te povike s tribina, a potom je skinuo svoj dres i visoko ga digao u zrak, a zatim ga je i bacio jednom od navijača Intera. Na kraju se pojavio i video s tribina na kojem se vidi šta je Džeko radio dok je išao prema tribini gdje su bili navijači Intera, ali mogu se čuti i jasne uvrede na račun kapitena naše reprezentacije.

Podsjećamo, Džeko je prije nekoliko godina bio na korak od potpisa za Juventus, ali je transfer propao u posljednjem trenutku. No, nakon sinoćnjih dešavanja teško je i zamisliti da bi se Dijamant ponovo mogao povezivati sa Starom danom.

S druge strane, Džeko je svojim potezom oduševio navijače Intera i kupio ih za sva vremena jer je trebalo hrabrosti da se uradi nešto takvo na stadionu ljutog rivala i to dok vam protivnički navijači dobacuju sve te gnusne uvrede. Izvor: SportSport