TU*AO JE PRED DJETETOM! DETALJI HAPŠENJA MAKROA: TJERAO DJEVOJKE NA PRO*TITUCIJU, ZAKLJUČAVAO IH I PRIJETIO

Region

TU*AO JE PRED DJETETOM! DETALJI HAPŠENJA MAKROA: TJERAO DJEVOJKE NA PRO*TITUCIJU, ZAKLJUČAVAO IH I PRIJETIO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, PU za grad Beograd u saradnji sa VJT uhapsili su V. V. I. (29) zbog sumnje da je izvršio krivična djela – trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije. Njegove žrtve su bile dvije osobe, starosti 24 i 21 godinu.

V. V. I. je vrbovao oštećene zloupotrebljavajući njihovo povjerenje, teške životne prilike i loše materijalno stanje. On im je iznajmljivao stanove u kojima su se oštećene odavale prostituciji bez mogućnosti da biraju klijente kojima pružaju seksualne usluge za novac.

On je jednu od oštećenih primoravao da pruža seksualne usluge za novac tako što joj je oduzimao lična dokumenta, tukao je, zaključavao u stanu, objavljivao prijeteće, uvredljive i neistinite sadržaje na društvenim mrežama. Istu djevojku tukao je i pred njenim djetetom iz prvog braka.

-On je upućivao prijetnje i njenim rođacima i prijateljima – navodi izvor srbijanskih medija.

Jednu od djevojaka je tjerao i da radi dok je u ciklusu, a ako fizički nije mogla da izdrži, druga djevojka je morala da dođe da joj pomogne.

Inspektori iz Odjeljenja za javni red i mir uhapsili su osumnjičenog poslije operativnog rada na području Novog Beograda. hayat.ba