FADIL I AJŠA MEMIŠEVIĆ POSLIJE IZLASKA IZ BOLNICE SE NISU SMJELI VRATITI KUĆI U VIŠEGRAD

Region

FADIL I AJŠA MEMIŠEVIĆ POSLIJE IZLASKA IZ BOLNICE SE NISU SMJELI VRATITI KUĆI U VIŠEGRAD

Povratnici u selu Omeragić u Višegradu Ajša i Fadil Memišević brutalno su pretučeni i opljačkani u vlastitom domu prvog dana ramazana, 23. marta, a pronađeni su tek naredni dan u večernjim satima pred iftar svezani i s teškim tjelesnim povredama. Oni su prevezeni na Klinički centar univerziteta u Sarajevu, gdje im je ukazana pomoć, a nakon oporavka su pušteni na kućno liječenje.

Bilal Memišević predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Višegrad je ponovo govorio za portal Radiosarajevo.ba o zdravstvenom stanju Ajše i Fadila, te je otkrio da se oni sada nalaze kod sina u Sarajevu.

-Nana Ajša se nalazi u boljem fizičkom i psihičkom stanju nego dedo Fadil… nažalost, proći će mnogo vremena prije nego se skroz psihiči oporave poslije napada – kazao je Bilal Memišević.

Kako je dodao Memišević, istraga je još uvijek u toku, ali rezultata nema i to je ono što najteže pada Ajši i Fadilu.

-Pored boli koju trpe i trpit će još vremena, najteže im pada to što počinilac nije priveden – dodao je.

Podsjetimo, 26. marta je priveden Bojan Prodan za kojeg se sumnjičilo da je počinio ovaj zločin, ali je on pušten na slobodu dan kasnije, a kako tvrde iz policijske uprave on se sada nalazi pod nadzorom.

-Razgovarao sam sa komandirom policije, on me uvjerava da rade i da su na dobrom putu. On tvrdi da rade i da je lice osumnjičeno pod nadzorom. Nadamo se da će sve ovo dobro rezultirati – poručio je Bilal Memišević.

Iako se govorilo da se radilo samo o pljački, ukoliko posložimo sve činjenice: da se radi o povratnicima, te da se napad dogodio prvog dana ramazana, a da ne spominjemo brutalnost napada i uvrede koje je napadač izgovarao tokom napada – zaključak se nameće sam.

-Ovaj napad je čista provokacija povratnicima, nije se toliko stvari moglo tek tako poklopiti. Svakako, nadamo se najboljem ishodu u što skorijoj budućnosti – zaključio je Bilal Memišević. hayat.ba