JAKO NEUGODNO! PUTIN ČEKAO APLAUZ, A DOBIO SAMO TIŠINU: SVE SU SNIMILE KAMERE

Region

JAKO NEUGODNO! PUTIN ČEKAO APLAUZ, A DOBIO SAMO TIŠINU: SVE SU SNIMILE KAMERE

Ruski predsjednik Vladimir Putin ove je sedmice „uhvaćen“ u vrlo neugodnom trenutku kada se tokom svog govora zaustavio zbog pljeska koji na kraju nije dočekao. Putinovi kritičari podijelili su na internetu trenutak koji se dogodio u srijedu u Velikoj kremaljskoj palači tokom ceremonije predaje diplomatskih vjerodajnica 17 novoimenovanih stranih ambasadora, piše Newsweek.

Putin je u svom govoru istaknuo nove ambasadore Sjedinjenih Država i Europske unije te dodao da su upravo oni odgovorni za prekid odnosa s Rusijom. Obraćajući se novoj američkoj ambasadorici u Rusiji Lynne Tracy, Putin je ukazao da je američka potpora ukrajinskoj revoluciji 2014. ‘u konačnici dovela do današnje ukrajinske krize’.

Kada je Putin stigao na kraj svog govora, činilo se da čeka aplauz, ali, ambasadori su ga dočekali šutnjom. Kremlj i ruski državni mediji su, čini se, izbacili taj trenutak iz svojih videa, ali, brojni korisnici društvenih mreža snimili su neugodnu tišinu i objavili je na internetu.

– Niko nije zapljeskao Putinu nakon što je završio svoj govor na ceremoniji predaje vjerodajnica veleposlanika u Kremlju- napisao je Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

– Putin je čekao aplauz kada je završio razgovor, ali ga nije bilo. hayat.ba