OGLAS KOJI JE POSVAĐAO GRAĐANE: TRAŽIM ŽENU KOJA ĆE ČUVATI DJECU SVAKI DAN, ZA 300 KM

Zanimljivosti

OGLAS KOJI JE POSVAĐAO GRAĐANE: TRAŽIM ŽENU KOJA ĆE ČUVATI DJECU SVAKI DAN, ZA 300 KM

Oglas iz Bugojna pod nazivom “potrebna žena za čuvanje djeteta od godine i po dana” privukao je mnogo pažnje posljednjih dana na društvenim mrežama.

Naime, u ovom neobičnom oglasu za kojeg mnogi misle da je šala, porodica iz Bugojno traži ženu koja će za 300 KM čuvati njihovo jedogodišnje dijete, svaki dan od 8 do 15h. Radnica bi imala vikend slobodan kao i platu od 300 KM.

Ovaj oglas je izazvao brojne komentare, ali nakon par sati pronašla se osoba koja je pristala raditi za platu od 300 KM. Jedni tvrde da je to pristojna plata jer će imati pojest i popit besplatno u kući a drugi ismijavaju dječakove roditelje za iznos koji su ponudili.

“Dobra plata kad shvatite da će žena imati svaki dan popit kafu, doručak, ručak, pun frižider. Ljepota”

“U vrtić dijete stavi. Jedino da vam žena ono malo po kući uradi, napravi nešto za jesti to tako sve biva a malo je to novaca.”

“Pa zar nije logičnije vrtić plaćat za te pare, gdje rade ljudi koje su završili fakultet za to, nego neprovjerenu ženu dovesti u kuću i još joj dijete dati na čuvanje. Još u vrtiću se dijete socijalizuje, druži sa svojim vršnjacima…”

“Ovakve uslove može samo postaviti onaj ko ne zna kako je s malim djetetom provesti 7 sati u komadu.”

“Ne bih za taj iznos kad ne bi imala hljeba, bolje vam je vrtić možda vam je isplatnije i jeftinije.”

“Ruku na srce to je puno radno vrijeme, sigurno gore nego za trakom u proizvodnji, totalno nezahvalno, a naknada skoro pa nikakva. Ja znam da je teško i rodititelju namaknuti taj novac, ali Boga mi teško je i ko čuva dijete . Neka je Bog u pomoći objema stranama” – bili su samo neki od komenatara. hayat.ba