ŠTETA JE BILA VELIKA, VIŠE OD 20 HILJADA EURA: UDOMILI DALMATINCA, A OD NJEGA IH ZABOLJELA GLAVA

Region

ŠTETA JE BILA VELIKA, VIŠE OD 20 HILJADA EURA: UDOMILI DALMATINCA, A OD NJEGA IH ZABOLJELA GLAVA

Vlasnici prelijepog dalmatinca suočili su se s velikim problemima kada je ljubimac postao ovisan o njihovom prisustvu. Naime, Lupin, dvogodišnji gluhi dalmatinac postao bi bezvoljan kada njegovi vlasnici nisu bili u blizini, što je kod njega bio okidač za paniku. Tokom napada panike pas je uništio kauč, grizao zid, laminat i vrata od veš mašine. Uništavao je sve što bi mu se našlo na putu, uključujući cipele, jastuke, zavjese i biljke.

Vlasnica Keli An Li rekla je da je Lupin počeo diktirati živote nje i njenog partnera Emiliena Bornea. Lupina su udomili kako bi njihov trogodišnji dalmatinac Ralf imao društvo, a onda su požalili.

-Kad bi Emilien išao u teretanu, morala bih čekati da on dođe kući da ja mogu izaći. Uvijek ga je neko morao paziti. Čak smo propustili i vjeridbu moje sestre jer nismo mogli psa ostaviti samog. Šteta je bila velika, više od 20.000 eura – ispričala je Keli za Dejli Mejl.

Problemi su počeli kada se Lupin zarazio parvovirusom, koji može biti koban za pse. Nakon što je neko vrijeme liječen kod veterinara Lupin je došao kući, gdje su ga vlasnici na smjene čuvali, njegovali i hranili, a on se počeo oporavljati. Međutim postao je toliko ovisan o svojim vlasnicima da bi imao napade panike kada nije dobijao njihovu punu pažnju.

-Došlo je do tačke kada sam Emilienu rekla da ne mogu više tako. Bila sam spremna odreći se Lupina, ali Emilien mi je rekao da to nećemo učiniti – dodaje.

Par je kontaktirao trenera koji im je dao savjete i trikove koji će pomoći da vrate svog psa u normalno stanje. Držali su se strogog plana i Lupin je polahko postajao samostalan.

-Dogodila se promjena za 180 stepeni i sada sretno živimo s dva divna psa – zaključila je Keli. hayat.ba