PREPOZNAJETE LI LOPOVA? UĐE U DŽAMIJU, PRAVI SE DA KLANJA, A ONDA UKRADE PRAVOM VJERNIKU TORBICU

Region

PREPOZNAJETE LI LOPOVA? UĐE U DŽAMIJU, PRAVI SE DA KLANJA, A ONDA UKRADE PRAVOM VJERNIKU TORBICU

Džematlije džamije u Hrasnom u svetom mjesecu ramazanu suočavaju se sa velikim izazovom. Naime, u džamiji se pojavio mladić koji iskorištava nepažnju vjernika, te krade stvari. Ovom prilikom ukrao je torbicu sa svim dokumentima, većom svotom novca kao i više ključeva, papira i potvrda koje su se nalazile u istoj. Sigurnosne kamere snimile su mladića kako izlazi iz vjerskog objekta sa torbicom u ruci.

-U srijedu 5.4.2021 u Hadžidrizovoj Džamiji u Hrasnom mi je iz abdesthane za vrijeme ikindije namaza prilikom uzimanja abdesta ukradena torbica (bubreg) u kojoj se nalazio novčanik sa svim dokumentima i većom svotom novca, kao i smotak ključeva (8 komada) kao i papiri i potvrde. Molim Vas da objavite ne bi li neko prepoznao počinioca, tagovao ga ili slično, kao i to da se ljudi upozore na istog kao i na njegova nedjela. U prilog Vam šaljem skrinsot počinioca kao i video izlaska iz džmanije (desnom rukom čuva torbicu ispod trenerke) i odlazi u pravcu haustora koji se nalazi Porodice ribar br. 89.

Tražeći nalazimo odbačeni novčanik ispred haustora koji se nalazi u ulici Porodice ribar br. 89 prazan naravno i to je sve što nalazimo. Molim vas da objavite, kako bi stali u kraj ovakvim lopivma kojima ništa nije sveto, pa ni mjesec ramazan, ni džamija. Ako ga ko prepozna neka javi u pp. Hvala svima unaprijed – kažu džematlije za portal Crna-Hronika.

Prepoznajete li džamijskog lopova? Uđe u vjerski objekat, pravi se da klanja a onda ukrade pravom vjerniku torbicu sa svim dokumentima, ključevima, novcem i ostalim? hayat.ba

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)