Sophie nakon sudara dva dana provela u olupini auta s mrtvim prijateljima: “Ne možete je prepoznati”

Region

Sophie nakon sudara dva dana provela u olupini auta s mrtvim prijateljima: “Ne možete je prepoznati”

Mlada žena koja je preživjela prometnu nesreću u kojoj su poginule njene dvije prijateljice i jedan prijatelj oporavlja se, a njezina mama na to ima samo reći da se “čuda uistinu događaju”, piše Mirror.

Radnica u jednoj banci, Sophie Russon oporavlja se od operacije koja je spasila život zbog slomljene lubanje i krvarenja u mozgu. Više od mjesec dana nakon užasa, 20-godišnjakinja je budna, jede i govori, tvrdi njena majka Anna Certowicz.

Naime, spomenuta Sophie i četiri prijateljice išle su u noćni klub u Newportu kada se njihov Volkswagen Tiguan zabio u stablo uz autocestu A48 u Cardiffu u 2 sata ujutro. Doduše, policajcima je od 6. marta trebalo dva dana da pronađu olupinu.

Njeni prijatelji, Eve Smith (21), Darcy Ross (20) i Rafel Jeanne (21) pronađeni su mrtvi. Sophie i preživjeli Shane Loughlin (32) oporavljaju se u Univerzitetskoj bolnici Wales u Cardiffu.

“Sophie je bila u polusvjesnom stanju u oštećenom automobilu dva dana dozivajući pomoć. U šoku je i ima puno povreda. Ne možete je prepoznati”, rekla je njena majka, koja tvrdi da sada njena kći čita poruke koje je primila na Facebooku.

“Puno vam svima hvala. Sophie Russon sada može sve ovo pročitati i vidjeti svu ljubav i dobrotu koju smo svi primili i svi smo zaista zahvalni i zahvaljujemo vam od dubine srca”, napisala je njena majka na Facebooku, a Sophie se zahvalila u komentarima.

“Mrzi me što je tjeram na injekcije, ali mama Anna zna najbolje”, dodaje.

Mama sada planira povesti “najčvršću djevojčicu na svijetu” i ostatak porodice na “lijep odmor” jer njezini “anđeli zaslužuju poslasticu i nešto čemu se mogu radovati”. Inače, stotine su prisustvovale bdijenju na mjestu nesreće, a oko 400 se okupilo na prošlosedmičnom sprovodu Rafela.

Ožalošćeni su bili poredani duž ulice dok su automobili bili ukrašeni plavim vrpcama u znak počasti. Preostali pogrebi trebali bi se održati ovaj mjesec, prenosi Jutarnji. novi.ba