TRAGEDIJA: DJEČAK (1) SE UDAVIO U POTOKU, POTRESNI PRIZORI SA MJESTA TRAGEDIJE

Region

TRAGEDIJA: DJEČAK (1) SE UDAVIO U POTOKU, POTRESNI PRIZORI SA MJESTA TRAGEDIJE

Lov na uskršnja jaja pretvorio se u tragediju kada je jednogodišnji dječak upao u potok i kasnije preminuo. Mališan je izvučen bez svijesti iz rijeke Litl Para u Paralouiju na sjeveru Adelejda u Australiji u nedjelju ujutru oko 9 sati. Uprkos svim naporima hitne pomoći, koja je dječaku izvršila reanimaciju, on je preminuo u bolnici za žene i djecu u ponedjeljak popodne.  Na snimcima nadzornih kamera snimljenim u nedjelju ujutro vidi se dječak i za šta se vjeruje da je njegov stariji brat kako lutaju ulicom prema potoku, koji je bio udaljen 300 metara, očigledno tražeći uskršnja jaja.

Ubrzo nakon toga, dječakovi roditelji su započeli mahnitu potragu za svojom djecom i bili su u tolikoj panici da su svoj crni automobil prevrnuli u jarak. Komšinica Trista Kolef rekla je za 7Njuz da su bili svjedoci razorne scene nakon što je dječak pronađen.

-Izašla sam i vidjela hitnu pomoć koja radi reanimaciju djeteta. Kada sam vidjela mamu kako plače, morala sam da uđem unutra. Bilo je to traumatično za mene, zaista sam bila potresena – rekla je gospođa Kolef.

Drugi komšija Rajan Nuske rekao je za Adelaide Advertiser da je vidio “tatu kako hoda ulicom i izgleda kao da je u panici”.

-Kada sam stigao tamo, dječak je upravo izvučen iz vode – rekao je.

Potok, koji je inače suh, teko je samo zato što je u posljednja tri dana zaredom palo 11 milimetara kiše. Gradonačelnica Solsberija Džilijan Oldridž odupirala se pozivima da se ogradi potok i rekla da ljudi uvijek moraju da budu oprezni kada su djeca blizu vode.

Jedna crvena ruža ostavljena je kao spomen na mjestu gdje je porodični automobil naletio na nasip. Policija je saopštila da će biti pripremljen izvještaj za mrtvozornika, prenosi Blic. hayat.ba