TAKO BLIZU SVOJE KUĆE! NAKON ŠTO JE ALDINOVO TIJELO PRONAĐENO U ŠAHTU, GRAĐANI OGORČENI: TU PROLAZE SVAKI DAN!

Region

TAKO BLIZU SVOJE KUĆE! NAKON ŠTO JE ALDINOVO TIJELO PRONAĐENO U ŠAHTU, GRAĐANI OGORČENI: TU PROLAZE SVAKI DAN!

Priča o nestanku mladića Aldina Huskića, nažalost, završila je tragično. On je nestao 1. aprila ove godine, a jučer je u šahtu u Gradačcu pronađeno njegovo tijelo. Kako je početkom aprila objavila Gorska služba spašavanja Srebrenik, pretraga terena urbanog područja nije njihova klasična domena djelovanja, ali da su u saradnji sa policijom Gradačca i porodicom.

Napisali su i kako je Aldin osoba s poteškoćama u razvoju, te su apelirali na građane da svi koji žive u blizini pregledaju svoje pomoćne objekte. Stotinjak građana ovoga grada se jučer organizovalo, te su nakon nepuna tri sata našli tijelo u šahtu koji se nalazi na trotoaru ka novoj industrijskoj zoni, u blizini TC Bingo u Gradačcu.

A nisu mogli da ne upitaju – zašto šaht, koji je na mjestu kuda prolaze građani otvoren sve vrijeme, te kako da ga niko do sada nije pronašao?

– Zar je moguće da je šaht otvoren. I to u blizini tako frekventnog mjesta? Rahmet njegovoj čistoj duši, Kad već narod odatle hoda zašto niko nije prijavio da je šahta otvorena ili to vlasti Gradačca ne zanima?, Od prvog aprila niko nije pješice zavirio u šahtu? Tu radnici prolaze svaki dan!, Tako blizu svoje kuće bio – glasili su tek neki od mnogobrojnih komentara ogorčenih građana. hayat.ba