U*IO ČOVJEKA NA ULICI, PA SE VRATIO DA ZAVRŠI SASTANAK SA DJEVOJKOM: OPUŠTENO, SAMO SAM GA UPLAŠIO

Region

U*IO ČOVJEKA NA ULICI, PA SE VRATIO DA ZAVRŠI SASTANAK SA DJEVOJKOM: OPUŠTENO, SAMO SAM GA UPLAŠIO

Erik Agire (29) je otrčao do svog automobila, zgrabio pištolj i krenuo za čovjekom koji ga prevarom natjerao da plati 40 dolara za parking. Oni su nestali iz vidokruga svjedoka i čuo se pucanj, nakon čega se on “opušteno” vratio do automobila sa pištoljem u ruci, rekao je radnik obližnje prodavnice.

Nakon što je saznao da je prevarantu platio 40 dolara za parkiranje, muškarac iz Teksasa po imenu Erik Agire, ustao je od stola restorana u Hjustonu gdje je bio na sastanku sa ženom i upucao čovjeka koji se pretvarao da mu je posao naplaćivanje parkinga.

Nakon toga se vratio u restoran i rekao da je “sve uredu” i objasnio da ga je samo uplašio. Agire (29) se u četvrtak pojavio na sudu gdje mu se sudi za ubistvo. Nakon što su se vratili za sto, par je odlučio da promijeni restoran jer se Agire osjećao neprijatno, prema sudskim zapisima. Žena sa kojom je bio kontaktirala je policiju dva dana kasnije nakon što su objavili slike nje i Agirea.

-Želela je da uradi pravu stvar i da policiji kaže šta zna-objašnjava njen advokat za NBC .

Prema policijskom izvještaju, na parkingu kod restorana im je prišao muškarac i rekao da parking košta 20 dolara za svaki automobil, piše Mondo.rs.

Nakon što je platio 40 dolara, Agire je od zaposlenog u restoranu saznao da je prevaren. Zaposleni u obližnjoj prodavnici rekao je policiji da je Agire otrčao do svog automobila, zgrabio pištolj i krenuo za čovjekom koji ga je prevario. Zatim su mu nestali iz vida, ali je čuo pucanj, nakon čega je video Agirea kako se “opušteno vraća svom autu sa pištoljem u ruci”, gdje je ostavio oružje.

Povrijeđeni muškarac je prebačen u bolnicu, gde je kasnije preminuo, a Agire je uhapšen ove nedjelje. hayat.ba