POTRESNE RIJEČI OCA UBIJENE IVANE SLAMAJU SRCA: ČEKAT ĆU MOJU GOLUBICU, SPAVAJ KĆERI MOJA MIRNO

Region

POTRESNE RIJEČI OCA UBIJENE IVANE SLAMAJU SRCA: ČEKAT ĆU MOJU GOLUBICU, SPAVAJ KĆERI MOJA MIRNO

Potresnim riječima oglasio se Slobodan Krivokapić, otac svirepo ubijene studentice Ivane Krivokapić (26) koja je prije četiri mjeseca pronađena mrtva u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara, a njen ubica Jemir Gočaj (24) još je u bjekstvu.

-Ja ne znam ni adresu, ni pozivni broj neba , al’ se nadam da gore ništa ne boli, ni duša, ali znam kako je ovdje dole na zemlji, preteško je… ali ću i dalje da zamišljam da ćeš negdje pročitati… i čekaću moju golubicu… Spavaj kćeri moja mirno. Zamišljam neka druga vremena , zamišljam da je sve drugačije… Znam da je hiljadu puta teže kad mi duša plače, a suhe mi oči…. Kada ti je u srcu cijeli okean – napisao je Slobodan na društvenim mrežama.

Ožalošćen otac naveo je i da se nakupilo tuge za tri života, ali da on pokušava da je smjesti u jedan i da preživi.

– I nebo ponekad zaplače za onima koji su otišli prerano, a kako ne bi i čovjek. Rekli su mi da je plač bez suza najteži, ali mi nisu rekli sa koliko nula se piše bol i tuga. Anđele moj – napisao je on.

Sumnja se da je Jetmir Gočaj, 23. decembra 2022. godine između 00:37 i 5:30 sati lišio života Ivanu Krivokapić, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, saopćilo je ranije Više javno tužilaštvo u Beogradu. Kako se sumnja, Gočaj joj je presudio tako što ju je ugušio, a vjeruje se da je motiv ljubomora.

Tužilaštvo je preciziralo i da je Jetmir 12 dana prije ubistva boravio u Ivaninom stanu, a kobnog dana došlo je do svađe između njih dvoje, tokom koje joj je rukama stezao nos i usta dok nije izdahnula. Kada je preminula on je zaključao stan i ključ ponio sa sobom.

Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije, naveli su iz Tužilaštva. Podsjetimo, Ivana Krivokapić je pronađena mrtva u stanu u beogradskom naselju Mirijevo 24. decembra prošle godine. Nakon rezultata obdukcije utvrđeno je da je ubijena, a osumnjičeni za njeno ubistvo je Jetmir Gočaj.

Ivanu su pronašla braća u iznajmljenom stanu. Kako im se nije javljala na telefon, razvalili su vrata stana i zatekli je na krevetu otkopčanih pantalona i podignute bluze. Ugledali su modrice po vratu, a imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci i podlaktice, što sve ukazuje da se do posljednjeg daha borila za život. Za Jetmirom je raspisana potjernica, ali se njemu izgubio svaki trag i već četiri mjeseca uspješno izmiče policiji, prenosi Blic. hayat.ba