Izaći ću na slobodu i nastaviću: Riječi dječaka ubice sa Vračara bude jezu!

Region

Izaći ću na slobodu i nastaviću: Riječi dječaka ubice sa Vračara bude jezu!

Kosta K. (13) koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio čuvara i osam vršnjaka iskazao je izuzetno veliku preciznost.

– Na licu mjesta je pronađeno 57 čaura i šest metaka. Govorimo o dobrom sportskom strijelcu imajući u vidu da je 34 metka završilo u ubijenima, a ostali u povrijeđenima – kaže novinar TV Pink Mladen Mijatović, koji godinama prati vijesti iz crne hronike, ali ovakav slučaj ne pamti.

– Nema stoporocentni pogodak, ali je 80 odsto ispaljenog pogodio. To je po meni nevjerovatno, siguran sam da je bio dobro obučen i spreman. U nekoliko minuta, pod adrenalinom i to u pokretne mete – naveo je Mijatović.

Kako je dodao, radnika obezbjeđenja je pogodio u grudi, u srce, sa daljine od devet metara. Užasna je preciznost.

– Ušao je sa rancem na grudima, a ne na leđima kako se to obično čini. Upucao je i djevojčicu za klavirom, mijenja okvir i nastavlja masakr u učionici. Imao je 4 molotovljeva koktela u rancu i još jedan pištolj koji nije upotrijebio ili nije imao potrebu da upotrijebi – rekao je Mijatović.

Tokom službenog razgovora sa policijom on je rekao da mu je žao što nije sve pobio i dodao: “Izaći ću na slobodu i nastaviću”. Mijatović je ukazao i da je Kosta veče prije zločina gledao film o masakru u jednoj školi u Americi. Izvor: Pink.rs