Žena se porađala sama pored puta, dok su je deca čekala u kolima: Sve vreme pričala sa mužem, pa usledio neviđeni prizor

Region

Žena se porađala sama pored puta, dok su je deca čekala u kolima: Sve vreme pričala sa mužem, pa usledio neviđeni prizor

Žena se porodila pored puta dok je petoro dece čekalo u kolima, a krenula je, zapravo, da završi nekoliko obaveza, ni ne sluteći da će porođaj krenuti ranije.

Heder Skats (34) iz Kentakija se porodila prošlog maja poptuno sama pored puta, dok su je njeno petoro dece čekalo u autu! Situacija se brzo odvijala, a ova mama ni u snu nije očekivala da će je tako nešto snaći, jer se sa svakim prethodnim detetom satima porađala. Sa druge strane, termin porođaja je bio tk za tri nedelje.

– Imala sam lake kontrakcije pre nego što smo krenuli, pa sam zaključila da imam vremena da obavim neku obavezu. Mislila sam da neću imati bebu u naručju za osam ili deset sati kasnije – rekla je.

Iako je mislila da je sve pod kontrolom, kontrakcije su se pojačavale i postajale su sve češće. Instiktivno je počela da vozi brže, jer je shvatila da je porođaj počeo, a ona se nadala da će doneti šesto dete u vodi, kako je i planirano. Međutim, postajalo je jasno da vreme ponestaje.

– Stala sam i uverila decu da je sve u redu, a onda sam zgrabila telefon i izašla iz kombija – opisuje žena ovo neverovatno iskustvo.

Bila je u čučnju na tlu kada joj je puknuo vodenjak.

– Spustila sam ruku tamo i njegova glava je počela da izlazi sa telo. Nisam morala ni da guram. Bilo je tako brzo. Razgovarala sam telefonom sa svojim mužem, Nikom, i 20 sekundi kasnije, rekla sam: ‘On je ovde!’ – uzviknula je tog momenta.

Potom se Skats sa bebom, koja je još uvek bila pričvršćena za placentu u njenom telu, vratila u kola. Dete je umotala u ćebe i stavila ga blizu grudi. Ostali mališani su bili prilično tihi i u šoku, dok je Heder vozila do kuće.

Čim je stigla, otišla je u kupatilo pod tuš, kako bi izbacila posteljicu, a u svemu joj je pomagala13-godišnja ćerka Kejlin, dok babica nije stigla

– Morali smo da pokupimo travu sa njega – rekla je Skats. (stil.kurir.rs)