ADNAN I AMELA SA SUZAMA U OČIMA: SADA JE SVE U BOŽIJIM RUKAMA! NAŠA DJEVOJČICA MORA NA JOŠ JEDNU OPERACIJU

Region

ADNAN I AMELA SA SUZAMA U OČIMA: SADA JE SVE U BOŽIJIM RUKAMA! NAŠA DJEVOJČICA MORA NA JOŠ JEDNU OPERACIJU

Amila i Adnan Neretljak iz Ilijaša na sve načine pokušavaju pomoći svojoj kćerki Merijem. Djevojčica ima nepunih sedam mjeseci, a već se izborila sa mnogo toga. Rođena je sa dvije dijagnoze.

-Nakon rođenja isti dan je operisana. Imala je otvor na leđima 9 puta 6. Nakon nekog vremena je imala još jednu operaciju. Bila je nepuna tri mjeseca u bolnici. Malo je odmorila, pa krenula u potragu za daljim liječenjem. Upoznali smo jednu ženu u Turskoj. Otišli smo na prvi pregled. Platili smo taj pregled oko 6000 maraka. Tamo smo bili pet dana. Nakon toga smo otišli kod glavnog doktora i on nam je predložio operaciju. Mozak i kičma su povezani. Kičma je povukla mozak. Mozak je došao do treće kosti u vratu. Tad smo imali prikupljen novac i odmah smo uplatili. Operacija je koštala 13000 eura. Ostali smo duže tamo. Operacija je prošla dobro. Vratili smo se za BiH. Nakon mjesec dana smo otišli na kontrolu. Rekao nam je da prilikom njenog rasta kičma neće ići pravo nego će se kriviti. Preporučili su nam da počne raditi fizikalne terapije. Vodi se kao 100 posto invalid. Ima funkciju u kukovima, ali u stopalima nema. Nadamo se da će i to oživjeti – kazao nam je Adnan u emisiji ‘Ispuni mi želju’ Hayat TV.

Amila je dijagnozu saznala u devetom mjesecu trudnoće. To je bio šok za oboje. Kažu da nisu bili upućeni jer nisu znali šta je ta bolest. Vremenom su se pomirili s tim, a sada, kako kažu, sve je u Božijim rukama. Sada je Merijemi potrebna još jedna operacija. To je operacija kičme.

-Poslali smo upit u Tursku da dobijemo termin i datum kad da idemo. Rekli su pred kraj maja. Ta operacija košta 24000 eura bez dodatnih troškova (smještaja, hotela, karti, dodatnih pregleda). Želio bih da se zahvalim svima koji nam pomažu i koji su uz nas. Trenutno sam fali 4000 maraka za operaciju i još za dodatne troškove – rekao je Adnan.

Kazali su nam koliko bi operacija pomogla Merijemi. Jedina želja im je da djevojčica ozdravi, te da stane na svoje nogice. U njihovom srcu niko ne može imati više mjesta od nje.

-Imala bi bolje pokrete u nogama. Bolje bi se razvijala. Ovo joj smeta sad. Ne bi joj se razvijala kičma kako treba. Roditelji su nam najveća podrška – rekla je Amila

Adnan govori da im niko ne garantuje ništa, ali svi se nadaju da će biti dobro i da će malena statin na svoje noge. hayat.ba