Bojan tek trebalo da napuni 18 godina: Mještani sela kod Vršca potreseni tragedijom, 3 sata su ga vadili iz auta!

Region

Bojan tek trebalo da napuni 18 godina: Mještani sela kod Vršca potreseni tragedijom, 3 sata su ga vadili iz auta!

Bojan K. (17) iz Uljme kod Vršca poginuo je u saobraćajnoj nesreći, nakon što je izgubio kontrolu nad “golfom 2”, sletio s kolovoza i zakucao se u drvo pored puta.

Stravična nesreća dogodila se u ponedjeljak poslije ponoći, tačnije u pola dva ujutru, kada se tinejdžer zajedno sa dvoje prijatelja vraćao sa proslave rođenja djeteta u susjednom selu Izbište. Tom prilikom teško je povrijeđena njegova drugarica (17), dok je prijatelj (19) zadobio lake povrede.

– Kobne večeri mladić je s prijateljima otišao u susjedno selo, gdje je njihov poznanik slavio rođenje djetata u restoranu. Ništa nije slutilo na tragediju, jer su se tako lijepo proveli na proslavi, gdje je bila i muzika uživo. Na povratku kući, Bojan je sjeo za volan svog “golfa” – kaže sagovornik:

– Iz za sada nepoznatog razloga, Bojan je izgubio kontolu nad autom, sletio je s puta i udario u orah. Lijevom stranom kola je udario, pa je taj prednji dio bio potpuno smrskan. Od zadobijenih povreda tinejdžer je preminuo na mjestu, dok je njegov suvozač lakše povrijeđen i kolima Hitne pomoći prevezen je u vršačku bolnicu.

Maloljetnica koja je sjedila pozadi u “golfu” teško je povrijeđena i prevezana je beogradski Urgentni centar. Mještani sela kažu da su vatrogasci morali da sijeku lim kako bi izvukli putnike.

– Čuo se silovit udarac, orah samo što nije pao kada se zakucao auto u njega. Spremali smo se za spavanje, a nakon udarca moj muž i unuk izašli su napolje i tada su vidjeli da je auto zalijepljen za stablo. Odmah su pritrčali da pomognu – kaže za Kurir mještanka:

– Moj unuk je čak nosio i alat iz kuće kako bi pomogao da se izvuku. Tri sata su vatrogasci sjekli olupinu kako bi došli do putnika.

Kako navode žitelji Uljme, Bojan K. je navodno imao probnu vozačku dozvolu.

– Dugo je vozio “golfa”, to mu je ujedno bio i prvi auto. Znao je dobro da vozi, vrijedan momak, koji je radio na njivi i sve poljoprivredne radove i ništa mu nije bilo teško. On sada završava Poljoprivrednu srednju školu, a rođendan mu je u avgustu, nije još 18 godina napunio – navode mještani. Izvor: Kurir