NA PUTU PREMA FRANKFURTU DVOJE PUTNIKA DOŽIVJELO ŠOK: ZBOG DVA PECIVA TREBALI PLATITI 90 EURA

Region

NA PUTU PREMA FRANKFURTU DVOJE PUTNIKA DOŽIVJELO ŠOK: ZBOG DVA PECIVA TREBALI PLATITI 90 EURA

Svako ko je već bio na odmoru na Mallorci vjerojatno je probao njihova tradicionalna peciva Ensaimada. Peciva su postala suvenir, turisti ih često kupuju i odnose u svoje zemlje u za to posebno izrađenim kutijama sa zaštitnim znakom.

U pekarama na Mallorci za tri Ensaimada se obično plati oko 10 eura. Ali, za dvoje putnika koji su s Mallorce avionom putovali u Frankfurt, peciva su postala skupa. Na aerodromu bi zbog dva peciva morali platiti 90 eura, a priča je dobila svoj epilog u medijima.

Naime, dvoje putnika je s Mallorce prema Frankfurtu putovalo zrakoplovom firme Ryanair koja je poznata po svojim strogim smjernicama za ručnu prtljagu. Imali su ručnu prtljagu i svako po kutiju ensaimada. Na izlazu, neposredno prije polijetanja, uslijedio je šok: putnicima je rečeno kako moraju platiti doplatu od 45 eura po kutiji, jer se takva kutija računa kao zasebna ručna prtljaga.

Prema pisanju Mallorca Zeitunga, putnicima je rečeno kako postoji samo jedna iznimka: ako kupe peciva u bescarinskom području aerodroma, možete ih bez problema unijeti, piše Feniks Magazin. Dvoje putnika nisu željela platiti dodatnih 90 eura za dva peciva, pa su peciva darovali dvojici zaposlenicima. hayat.ba