SLUČAJ U BIH: NO*EM RANIO NAJBOLJEG PRIJATELJA STEFANA, A POTOM GA ODVEZAO U BOLNICU

Region

SLUČAJ U BIH: NO*EM RANIO NAJBOLJEG PRIJATELJA STEFANA, A POTOM GA ODVEZAO U BOLNICU

Nikola Todorović je, iz zasad nepoznatih razloga, nanio povrede Stefanu Cerovini, a potom ga odvezao u bolnicu

Dvadesetpetogodišnji Nikola Todorović iz Trebinja uhapšen je zbog sumnje da je u četvrtak nožem u grudi ranio najboljeg prijatelja, 24-godišnjeg Stefana Cerovinu. Napad se, kako saznajemo, desio u četvrtak u večernjim satima, a obojica mladića su bila pod dejstvom alkohola.

Iz trebinjske Policijske uprave je saopćeno da je Todorović osumnjičen za pokušaj ubistva, odnosno da je nožem u grudi ubo prijatelja.

-Policiji je u 23.15 sati prijavljeno da je jedno lice zadobilo povredu od uboda nožem u predjelu grudi. Na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Tom prilikom izuzet je nož kojim je počinjeno krivično djelo, saopćeno je iz PU Trebinje i navode da je o ovome obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je slučaj kvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

Kako saznajemo, Todorović je, nakon što je vidio šta je uradio, Cerovcu spasio život dovezavši ga u Bolnicu Trebinje.b Prema nezvaničnim informacijama, ranjeni Stefan brat je pjevačice Verene Cerovine, koji su prije tri godine u saobraćajnoj nesreći izgubili sestru Dajanu Cerovinu.

Prema pisanju pojedinih medija, dvojica prijatelja su često bila zajedno i kretala se u istomu društvu, pa nije jasno šta bi mogao biti motiv i šta je izazvalo sukob. Nakon prijema u Službi hitne medicinske pomoći, Cerovina je smješten na Odjeljenje intenzivne njege Bolnice Trebinje.

Oni su kobne večeri pili ispred seoske kafane i bili su u alkoholisanom stanju, ali niko ne zna šta je ponukalo Todorovića da izvadi nož i ubode Cerovinu, kaže izvor blizak istrazi. Više detalja bi trebalo biti poznato po okončanju istrage koju provodi Okružno javno tužilaštvo u Trebinju. hayat.ba