Evo čije je vozilo kojim je Armin Berberović usmrtio doktoricu Azru Spahić!

Region

Evo čije je vozilo kojim je Armin Berberović usmrtio doktoricu Azru Spahić!

Bahatom vozaču Arminu Berberoviću iz Sarajeva, koji je usmrtio sarajevsku doktoricu Azru Spahić, u petak navečer na Marindvoru, određen je jednomjesečni pritvor. Kako se saznaje Berberović je već premješten u KPZ Zenica.

Podsjetimo, on je u petak navečer automobilom na Marindvoru usmrtio Azru Spahić, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede. Novi detalji nesreće koja je potresla bh. javnost. Saznaje se Berberović i na iskazu u Tužilaštvu branio šutnjom, ali da je svjestan krivice.

Osim toga, kako je potvrđeno, Berberović je radio kao konobar u jednom sarajevskom kafiću, a bio je također i uposlen kao dispečer u jednom taksi udruženju. To je rekao i u Sudu sinoć na ročištu.

Međutim, vozilo Mercedes, kojim je napravio nesreću, registrovao je na svoju djevojku (A. D., identitet poznat “Avazu”). Razlog je što zbog zabrane upravljanjem vozilom i činjenice da u tom trenutku nije imao niti je mogao imati vozačku, vozilo je registrirao na djevojku s kojom živi u vanbračnoj zajednici.

Ali, kako je utvrđeno, on je kupio vozilo koje je registrirao na drugu osobu, za šta postoje dokazi i notarski ugovor. Vozilo kojim je napravio nesreću i usmrtio Spahić bilo je kobne noći kod njega i njime je upravljao bez vozačke dozvole mjesecima, piše Avaz.ba radiosarajevo.ba