Djeca su me ostala željna… Ovako je Enes pričao o porodici, danas ih je zadesila najveća tragedija!

Showbizz

Djeca su me ostala željna… Ovako je Enes pričao o porodici, danas ih je zadesila najveća tragedija!

Armin Begović, sin legendarnog pjevača Enesa Begovića, iznenada je preminuo jutros. Ono što se zna o Arminu je da je radio u Ministarstvu spoljnih poslova BiH i da je uskoro trebalo da postane otac. Enes Begović je rijetko pričao o svom privatnom životu, a poznato je da je pjevač sa suprugom imao sina i kćerku Arijanu.

Pjevač je dobio prvo dijete sa 25 godina, a ovako je govorio o porodici, za koju je bio veoma vezan.

– Bog je nas stvorio i svima nam dao šansu, ali neko je iskoristi, neko ne. Ako te Bog stvori kao normalnog čovjeka znači da svi imamo istu šansu. Nešto se u posljednje vrijeme ljudi žene u pedesetim, šezdesetim godinama, ali sa moje tačke gledišta, ja to ne razumijem. Mada možda niko ne razumije ni zašto sam se ja tako mlad oženio, a radim ovaj posao. Neki mi kažu da sam svašta mogao, ali mene to ne interesuje, ja imam kod kuće sve što želim – pričao je Enes u emisiji “Iz profila”.

On se osvrnuo i na to kako je reagovao kada je saznao da mu je supruga u drugom stanju.

– Bio sam oduševljen, ali mi je izgledalo prerano. Međutim trgao sam se poslije par sati i shvatio da ću biti otac, a to je predivan osjećaj. Rekao sam supruzi odmah da će biti žensko, imao sam taj neki instinkt ili dar od Boga, ne znam šta je. Zamišljao sam kako će kćerka izgledati, znam da zvuči nevjerovatno. Zamišljao sam je sa tim plavim očima i kovrdžavom kosom, jer je to bila moja želja – prisjetio se on tada i otkrio kako je ubrzo imao spremno i ime za mezimicu.

– Poznavao sam jednog prijatelja preko mog kuma, koji je imao kćerku koja se zvala Ariana i bila je prelijepa i, kada sam je poznao, rekao sam da ako budem imao kćerku da će se tako zvati – otkrio je jednom prilikom on u emisiji.

Enes se jednom prilikom i za portal “Express.ba” dotakao i karijere, kao i ko je najviše trpio zbog njegovog posla i konstantnih angažmana.

– Nakon što sam se oženio trpjela je najviše moja porodica, moji roditelji… Posebno su trpjeli moja supruga i djeca s kojima sam zbog puno posla provodio jako malo vremena. Žalim zbog toga. Prošle su mi neke stvari koje bi danas, da mogu, drugačije realizovao. Više pažnje bih posvetio mojoj djeci koja su ostala željna mene jer sam imao jako malo vremena da se s njima igram, družim… To mi je uvijek smetalo jer sam porodičan čovjek. Posao mi je to uskratio. Eh, kad bih mogao vratiti vrijeme… – rekao je on tada i otkrio da je sada, kada je posao malo splasnuo, prilika da im se oduži zbog svega.

– Da, u pravu si… sada imam “popravni”. Tek sada vidim koliko su moja djeca u djetinjstvu ostala uskraćena za moju pažnju i ljubav koju im nažalost više nikada ne mogu vratiti. Nastojaću na svaki način da im se u starosti odužim – rekao je on.

Enes je istakao da nikada ni kćerku, a ni sina, nije savjetovao da budu pjevači.

– Nikada ni kćerku ni sina nisam savjetovao da budu pjevači. Nikad! Živimo u takvom vremenu kada ne znaš od koga će te glava zaboljeti. To je posebno izraženo na estradi. Zašto da prolaze nešto kroz što ja prolazim? Ja to ne mogu shvatiti, ali žalosno je da ima kolega koji i meni misle zlo. Ima onih koji vrlo rado drugima rade o glavi – rekao je Enes jednom prilikom za pomenuti portal.

Begović je jednom prilikom otkrio i da se njegov sin oprobao u fudbalu, ali da mu to nije išlo od ruke.

„Ponosan sam na taj period. Upravo zbog toga neću da pričam o tome jer dobije pogrešne konotacije. Moj sin je trenirao fudbal i to nije bilo to. I ja bih volio da sam Novak Đoković, ali nisam. Ne ide mi, iako igram tenis“, rekao je pjevač jednom prilikom za Nova.rs. (Telegraf.rs)