POJAVILA SE MISTERIOZNA ŽENA, ISTA JE JELENA! Šok na suđenju Marjanoviću, advokati pokazali sliku: Tvrde da je ona KLJUČNI SVJEDOK!

Showbizz

POJAVILA SE MISTERIOZNA ŽENA, ISTA JE JELENA! Šok na suđenju Marjanoviću, advokati pokazali sliku: Tvrde da je ona KLJUČNI SVJEDOK!

Odbrana Zorana Marjanovića, poslije predstavljenih žalbi na prvostepenu presudu, kojom je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zatražila je od sudskog vijeća Apelacionog suda u Beogradu da preinači presudu i donese oslobađajuću ili je ukine i vrati Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Advokati odbrane Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Veljko Delibašić svi su rekli da ostaju pri žalbama koje su već predali sudskom vijeću.

– Prvostepena presuda je kontradiktorna, nerazumljiva i nelogična – rekao je advokat Nikola Dumnić.

Prema njihovim riječima, prema njihovom branjeniku učinjena je velika nepravda. Oni su iznijeli stav da izostaju ključni dokazi.

– Prema riječima vještaka čije se riječi ovdje nisu vrijednovale, a na osnovu čijih vještačenja su mnoge presude donijete, izvršilac ovog krivičnog djela morao je da ima krv na svojoj odjeći i tijelu – rekao je advokat Veljko Delibašić i dodao:

– Ako je izvršilac bio u kanalu dok je ubijao Jelenu on bi bio potpuno mokar što bi prolaznici sa kojima je Zoran razgovarao morali primijetiti, a ako pak, kako je kasnije ipak napisano u presudi bio izvan kanala onda bi po sebi morao imati tragove krvi.

Prema riječima advokata kontradiktorne su i izjave svjedoka koji su rekli da su ubijeđeni da su vidjeli Jelenu i Zorana na nasipu, ali su potpuno pomiješali njihovu garederobu.

– Oni su rekli da je Jelena na sebi imala crveni gornji i sivi donji dio, a Zoran maskirne pantalone zeleno crne. Jelena je ipak imala plavu trenerku i crni donji deo, a Zoran plano sive pantalone – rekli su advokati.

Prema riječima advokata Aleksandra Zarića svedok koji nije uzet u obzir po njima je ključan, a njena izjave je data policiji i ovjerena kod notara. On je pokazao njenu fotografiju i fotografiju Jelena Marjanović na kojima se vidi, kako je rekao, nevjerovatna sličnost između njih, tolika da su se policajci zaprepastili kad je dosla da svjedoči.

– Ona je otišla u policiju da prijavi da je toga dana na nasipu pratio muškarac na motoru u crnoj jakni dok je bila sa djetetom i da joj je djelovao jako sumnjivo. Na Jeleninoj ramfli od trenerke, ispod noktiju njenih i na patici pronađen je DNK NN muškog lica koji nije Zoran, a povodom toga ništa nije urađeno – rekao je advokat Zarić.

Inače, Zoran Marjanović danas je u sud dovenden u bijeloj košulji, sivom sakou i pantalonama, a sudija ga je pitala da li je saglasan sa onim sto je iznio njegov tim advokata na stanje on rekao “U potpunosti podržavam žalbe i saglasan sam sa svim što su rekli”.

Dok su advokati izlagali njegov brat Miloš je sve vrijeme vrtio prstenje na ruci od nervoze i cupkao nogom, a na kraju se obratio Zoranu i rekao da mora sad da ide kući, na šta mu je od odgovorio da puno pozdravi Milicu (inače Miloševu ženu). (Kurir.rs/D.A.)