Daris koji je rođen 13. juna imao hitnu operaciju srca u Turskoj, ali njegova borba još traje! Pomozimo njegovim roditeljima!

Region

Daris koji je rođen 13. juna imao hitnu operaciju srca u Turskoj, ali njegova borba još traje! Pomozimo njegovim roditeljima!

Daris ima samo devet dana, a već se pokazao velikim borcem! Prije tri dana su mu doktori u Turskoj uspješno uradili hitnu operaciju srca, koja je bila neophodna zbog srčane anomalije sa kojom se rodio. Darisovim roditeljima je Udruženje Pomozi.ba uplatilo 2.938 KM za troškove puta i smještaja u Turskoj, dok Zavod zdravstvenog osiguranja snosi troškove operacije koja se nije mogla raditi u BiH.

Međutim, borba malenog heroja još traje i za sami oporavak, te mogućnost još jedne operacije je potrebna pomoć u finansijskom smislu. Redakciji Ekskluzive su se obratila roditelji malenog Darisa, a njihovo pismo prenosimo u cjelosti.

– Beba je rođena 13. juna i odmah je ustanovljeno da ima srčanu manu koju zovu tetrologija fallot. U roku od dva dana smo krenuli za Istanbul, sa gotovim pasošem koji je bilo skoro pa nemoguće izvaditi. Hvala ljudima koji su nam izašli u susret, jer je bio potreban hitan premještaj. Jedan dio vezan za samu operaciju srca je pokrio zavod, a imali smo i malu pomoć od organizacije pomozi.ba. Operacija srca je uspješno izvršena, a naš mali borac je na intenzivnoj njezi i bori se sam kao i sa kisikom. No, kao što svi znamo kako je život skup i sve vezano za samo liječenje i postoporavak, kao i mogućnost treće operacije gdje mu je u pitanju lijeva ruka, sakupljamo sredstva. Koliko je ko u mogućnosti, od srca srcu.

Uplatu možete izvršiti na račun.

BIH
Mirela Dedic
1613000113801813
Ibrahima Ljubovica 45
Inozemstvo
IBAN BA391613000113801813
Swift RZBABA2S
Paypal
https://paypal.me/mirelahrvat ekskluziva.ba