RECEPT ZA BOGATU BINGO TORTU: Sa 3 vrste keksa koje svi obožavaju – djeca će se posebno ODUŠEVITI ukusom

Hrana i piće

RECEPT ZA BOGATU BINGO TORTU: Sa 3 vrste keksa koje svi obožavaju – djeca će se posebno ODUŠEVITI ukusom

Bingo torta savršena je kombinacija piškota, plazme i jafa keksa, a djeca će se posebno oduševiti. Priprema nije previše komplikovana, a pored toga što je ukusna prelijepo izgleda.

Sastojci:

Za koru:

6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
6 kašika mljevenih oraha
1 kašika kakaoa

Za preliv kore:

4-5 kašika soka od pomorandže

Za fil od plazme:

300 g mljevene plazme
2 dl soka od pomorandže
1 margarin
150 g prah šećera

Za fil:

1 l mlijeka
4 kesice pudinga od vanile
2 margarina
300 g prah šećera
100 g čokolade za kuhanje
3 kutije jafa keksa
3 kutije piškota

Za dekoraciju:

3 kesice šlag krema

Priprema:

Kora:

Pjenasto umutiti jaja se šećerom, zatim dodati brašno prosejano sa kakaom i orahe, pa sve lagano sjediniti varjačom. Smjesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Koru preliti sa sokom od pomorandže.

Fil od plazme:

Plazmu natopiti sa sokom od pomorandže. Margarin pjenasto umutiti sa prah šećerom, pa dodati i natopljen keks, pa sve dobro sjediniti.

Fil:

Odvojiti malo mlijeka i u njemu razmutiti prah sa pudingom, ostatak mlijeka bez šećera staviti da provri. U provrelo mlijeko dodati razmućenu smesu i kuhati uz stalno miješanje na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. 2 margarina umutiti pjenasto sa prah šećerom pa sjediniti sa ohlađenim pudingom. Dobijeni fil podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu.

Filovanje:

Na koru naneti fil od plazme, pa poređati jafa keks prethodno namočen u sok od pomorandže. Peko jafe nanijeti žuti fil. Na žuti fil porđati piškote prethodno namočene u soku od pomorandže. Preko piškota nanijeti fil od čokolade.

Dekoracija:

Tortu premazati umućenim šlag kremom i dekorisati po želji. novi.ba