Ne Mogu Ja Hrvata Nazvati Bratom‘: Skandalozna Izjava Srpske Zvijezde Podignula Buru U Regiji

Uncategorized

Ne Mogu Ja Hrvata Nazvati Bratom‘: Skandalozna Izjava Srpske Zvijezde Podignula Buru U Regiji

Bivi igrač s NBA parketa gostovao je u poznatoj emisiji naših susjeda Bivši srpski košarkaš Darko Miličić gostovao je kod Igora Miklje u emisiji Sportlight, a pritom razgovarao o mnogim aktualnim temama, Nikoli Jokiću, Novaku Đokoviću, razvoju i budućnosti srpske košarke…

Između ostalog, tijekom emisije puštena je ranija izjava Tomislava Ivkovića, bivšeg vratara koji je dres zagrebačkog Dinama zamijenio Cibalijom, a kasnije i Crvenom zvezdom, te govorio da u Beogradu nikada nije imao problema zbog svoje nacionalnosti, uz dodatak da su ga navijači zvali “brat Hrvat”. Radi se o razdoblju prijelaza s 80-ih na 90-e godine prošlog stoljeća. Ivković se kasnije, znamo, posvetio trenerskim vodama. U navedenoj emisiji uslijedio je Miličićev komentar na njegovu izjavu:

– Da ti iskreno kažem, rekao sam što sam rekao, ali ja ne idem toliko daleko. Znamo što se sve događalo. Bio sam malen, ali upućen sam. Mogu surađivati, sjediti, biti kulturan i fin, ali da se nazivamo braćom, to nije realno. To je laž. Da zovem Hrvata bratom, lagao bih. Sve političko treba se ostaviti po strani i sport uvijek treba pobijediti, jer na sportskom terenu događaju se i ružne i lijepe, pozitivne stvari. Sport miri i ujedinjuje, pozitivan je u svakom smislu i to je fascinantno. Nažalost, ima negativnih primjera, ali i pozitivnih – poručio je Darko Miličić, pa nastavio:

Uvijek sam pobornik tih varijanti u kojima ljudi dolaze iz zemalja poput Hrvatske, najlakše je nas 50 tisuća na njih 10-20. Po meni, treba balansirati, neka se osjećaju neugodno na utakmici. Mislim, na utakmici, naravno. Darko Miličić, između ostalog, igrao je za Detroit, Orlando, Memphis, Boston, Minnesotu i Boston, a sa samo 27 godina otišao je u mirovinu (sportske.jutarnji.hr)