BEBA IZVUČENA IZ UŽARENOG AUTA U SRBIJI: Izbjegnuta tragedija, OGLASILA SE MAJKA DJETETA

Region

BEBA IZVUČENA IZ UŽARENOG AUTA U SRBIJI: Izbjegnuta tragedija, OGLASILA SE MAJKA DJETETA

Dijete je izvučeno iz užarenog automobila u Sremčici, a ostalo je zaključano u kolima kada se majci zatvorila i automatski zaključala brava.

Zahvaljujući brzoj reakciji policije i vatrogasaca spašena je jedna beba koja je ostala zaključana u automobilu u Sremčici! “Želim da se zahvalim vatrogascima, policiji i svim divnim ljudima u prolazu na današnjoj reakciji da mi spasu bebu iz auta kada mi se zaključala brava nakon što sam dijete smjestila i krenula da otvorim svoju bravu, a ključevi ostali na sjedištu. Sve se desilo u Sremčici, nažalost bili su prinuđeni da polupaju staklo kako bi je izvukli, ali je to manje bitno, nek mi je dijete dobro”, napisala je jedna majka na storiju Instagram grupe “Serbialive Beograd”.

Ona je dodala da od stresa u tom trenutku nije stigla da se zahvali ljudima koji su pritekli u pomoć. “Beba je hvala bogu dobro”, dodala je ova majka.

Ovoj majci se slučajno desilo da beba ostane zaključana u kolima, ali nažalost ima i roditelja koji ostave svoju djecu zaključanu u kolima, što može biti veoma opasno, pogotovo kada su napolju visoke temperature. Smrtni slučajevi mališana izazvani toplotnim udarom u zatvorenom automobilu najčešće se dešavaju zato što roditelji zaborave da su ih povezli sa sobom.

Iako djeluje da je nemoguće zaboraviti dijete u kolima, ipak, svake godine deca umiru od toplotnog udara ostavljena u vrelom autu. Smrtni slučajevi su najčešći kod djece uzrasta oko tri godine. novi.ba