“TRAJALO JE IZMEĐU 48 I 71 SEKUND” Stručnjak otkrio kakav PAKAO prije smrti su proživjeli putnici nestale podmornice

Ispovijesti

“TRAJALO JE IZMEĐU 48 I 71 SEKUND” Stručnjak otkrio kakav PAKAO prije smrti su proživjeli putnici nestale podmornice

Minut prije implozije, putnici na podmornici “Titan” su znali šta ih čeka. Stručnjak za podmornice iz Španije je otkrio šta se dogodilo minut prije implozije.

Stručnjak za podmornice iz Španije, Hose Luis Martin, je rekao da je podmornica “Titan” izgubila stabilnost uslijed električnog kvara koji je podmornicu ostavio bez pogona. To je dalje dovelo do naglog pada ka morskom dnu sa otvorom koji je bio okrenut nadole, piše “Dejli Mejl”.

Njegova je procena da je podmornica počela slobodno da pada na dubini od oko 1.700 metara. Opisao je to kao da je podmornica padala kao “kamen bez ikakve kontrole”, a na oko 2.600 metara dubine je došlo do implozije uslijed pritiska koji se brzo menjao, prenio je “Gardijan”.

Martin je dodao da su putnici (njih pet) bili “nagomilani” jedan na drugom u mraku kada je drama počela. To je, prema njegovoj procjeni, trajalo između 48 i 71 sekunde. Nekoliko dana kasnije, delovi podmornice “Titan” su bili pronađeni. Saopšteno je da je podmornica pretrpela “katastrofalnu imploziju” (MONDO)