Detalji užasa u BiH: Djetetu koje nema ni dvije godine nanio teške i po život opasne povrede!

Region

Detalji užasa u BiH: Djetetu koje nema ni dvije godine nanio teške i po život opasne povrede!

Dijete je u bolnici, ljekari mu se bore za život… Osumnjičeni za ovaj užas je, kako se nezvanično saznaje, mladić majke djeteta Sarajevska policija je jučer rano ujutro privela 20-godišnjeg H. A. iz Sarajeva zbog sumnje da je djetetu nanio teške i po život opasne povrede.

Hapšenje su, kako je povrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, izveli službenici PU Novi Grad. Osumnjičeni je, kako je objavilo Oslobođenje, uhapšen u Geteovoj ulici u Sarajevu te odveden na krim-obradu, a onda u poslijepodnevnim satima subote predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

– Osumnjičeni je na zadržavanju u Tužilaštvu. U toku dana bit će poznata tužilačka odluka, kratko nam je kazala Azra Bavčić, portparolka sarajevskog Tužilaštva ističući da zbog zaštite djeteta Tužilaštvo ne može dati više informacija.

Iz sarajevske policije je saopćeno da njihovi službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela teška tjelesna povreda opasna po život na štetu djeteta. No, nezvanično saznajemo da su teške, kako naš izvor blizak istrazi, strašne povrede nanesene djetetu koje još nije napunilo ni dvije godine.

– Dijete je u bolnici, ljekari mu se bore za život, kaže naš sagovornik.

Osumnjičeni za ovaj užas je, kako je Oslobođenju nezvanično potvrđeno iz više izvora, mladić majke djeteta. titox.net