Sarajevo: Automobil koji je udario dvije djevojke vozio je maloljetnik!

Region

Sarajevo: Automobil koji je udario dvije djevojke vozio je maloljetnik!

Automobil BMW koji je danas u sarajevskom naselju Hrasno udario dvije djevojke, vozio je maloljetnik (17), što znači da nije imao vozačku dozvolu, saznaje Klix.ba. Prema našim saznanjima, on je priznao policiji da je bio za volanom automobila koji je u vlasništvu njegove majke.

Policija na mjestu događaja provodi uviđaj i ispitala je veći broj svjedoka. Uviđaj i dalje traje a prikupljaju se svi dokazi. Podsjetimo, u Hrasnom je danas u 18:55 došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđene dvije djevojke. Nesreća se dogodila u ulici Topal Osman-paše kod slastičarne Palma.

Na mjesto nesreće upućena je policijska patrola i vozilo hitne pomoći, a djevojke su prebačene na KCUS radi ukazivanja pomoći. Nezvanično, jedna je zadobila teže, a druga lakše povrede. Na fotografijama se vidi da je automobil BMW završio na zelenoj površini. Svjedoci nesreće javljaju da su djevojke povrijeđene kada je automobil ulazio na parking velikom brzinom.

Jedna od svjedokinja je za Klix.ba opisala kako se sve desilo.

“Bila sam tu preko puta kada se nesreća dogodila. Ovo vozilo koje je sada u travnjaku išlo je velikom brzinom bez kočenja. Uletio je u krivinu i udario dvije djevojke koje su bile na desnom trotoaru”, rekla je. Izvor: Klix