OLGA UŠLA U LIFT, PA OSTALA ZAGLAVLJENA 3 DANA I UMRLA: “Vikala je, ali niko nije čuo”, kamere je snimile minut prije!

Region

OLGA UŠLA U LIFT, PA OSTALA ZAGLAVLJENA 3 DANA I UMRLA: “Vikala je, ali niko nije čuo”, kamere je snimile minut prije!

Olga Leontjeva (32) otkrivena je beživotna u liftu u stambenoj zgradi u Uzbekistanu – njena porodica je prijavila nestanak nakon što se nije vratila kući svojoj djevojčici

Žena koja raznosi poštu je pronađena mrtva u liftu nakon što je ostala zarobljena unutra tri dana. Navodi se da je Olga Leontjeva (32) vrištala u pomoć na posljednjem spratu zgrade u Taškentu u Uzbekistanu. Njeni najmiliji su prijavili nestanak nakon što se 24. jula nije vratila kući poslije posla. Kako piše Mirror, ‘niko nije čuo njene pozive upomoć’, a alarmni sistem je bio van upotrebe.

Poražavajući snimak pokazao je trenutak kada je Olga ušla u lift u prizemlju devetospratnice prije nego što se tragedija dogodila. Njena porodica je obavijestila vlasti 26. jula, a njeno tijelo je pronađeno sljedećeg dana nakon intenzivne potrage.

Tužilaštvo je potvrdilo da je istraga u toku. Olga je iza sebe ostavila svoju šestogodišnju kćerku, koju čuvaju rođaci. Ranija provjera pokazala je da je lift kineske proizvodnje bio ispravan. Međutim, nije bio registrovan. Portparol preduzeća Regionalne električne mreže potvrdio je da na dan incidenta nije bilo nestanka struje.

Fakridin Nuraliev je rekao: “O tome svedoče evidencije o vanrednim isključenjima. Uzrok incidenta je kvar lifta. To su potvrdili i stanari.” titox.net