Muzičar pe*ofil pretučen u zatvoru: Šest sati su ga držali kao taoca…

Region

Muzičar pe*ofil pretučen u zatvoru: Šest sati su ga držali kao taoca…

Ian Watkins, osuđeni pedofil, silovatelj i bivši frontmen Lostprophetsa nalazi se u kritičnom stanju u bolnici nakon što su ga tri zatvorenika šest sati držala kao taoca te ga izbola nožem u vrat.

Zatvorenici iz muškog zatvora u Wakefieldu navodno su uzeli 46-godišnjeg Watkinsa kao taoca prije nego što su ga grubo pretukli i izboli, piše Daily Mail. Izvori navodi da Watkins mnogim zatvorenicima nije sjeo te da ima metu na leđima otkako je stigao u tu ustanovu.

Napadnut je u subotu jer su zatvorenici čekali dan kada će biti prisutno manje osoblja. Situacija je toliko eskalirala da se morao čekati tim posebno obučenih policajaca kako bi riješili ovu situaciju, javlja The Sun.

Bacali su šok granate u ćeliju kako bi oslobodili Watkinsa od ostalih zatvorenika nakon što su upali u krilo zatvora. Osuđeni pedofil vrištao je u strahu za svoj život, javljaju strani mediji, a cijelo zatvorsko krilo West Yorkshirea brzo je zatvoreno.

Inače, popis gnjusnih zločina za koje je ovaj bivši roker osuđen poprilično je dugačak.

Osuđen je na 35 godina zbog 13 krivičnih djela protiv djece, uključujući i pokušaj silovanja 11-mjesečne bebe. Također je priznao sudjelovanje u zavjeri za silovanje djeteta, tri tačke optužnice za seksualno zlostavljanje djece, sedam za snimanje, izradu ili posjedovanje nepristojnih slika djece i jednu za posjedovanje ekstremne pornografske fotografije koja uključuje seksualni čin nad životinjom. titox.net