KĆERKU SU POVUKLI TALASI, SKOČIO SAM, KRENULA JE BORBA ZA ŽIVOT: Drama turiste iz Srbije u Grčkoj: Pokraj mene su se udavili djevojka i 2 momka!

Region

KĆERKU SU POVUKLI TALASI, SKOČIO SAM, KRENULA JE BORBA ZA ŽIVOT: Drama turiste iz Srbije u Grčkoj: Pokraj mene su se udavili djevojka i 2 momka!

Jedan član Fejsbuk grupe “Grčka info” podijelio je sa ostalima svoje veoma dramatično iskustvo sa ljetovanja u grčkom mjestu Sarti.

– Kod spasilačke osmatračnice, postoji samo jedna i ne može doći do zabune, nekih dvadesetak metara od obale more je iskopalo pjesak tako da potpuno neočekivano iz plićaka od jedan metar najedared upadate u veliku dubinu, a talas povlači svakog kupača u dubinu. Plaža je plitka na cijeloj svojoj dužini tako da je potpuno neočekivano da se tu, na tom kobnom mjestu, širine ne veće od 30 metara nalazi ambis… – uveo nas je u tragediju koja je uslijedila:

– Moju kćerku su povukli talasi. Skočio sam da je izvučem i nastala je prava borba sa strujom koja konstantno vuče kao vrtlog. Poslije destak minuta borbe za život uz pomoć jednog dobrog i hrabrog momka moja kćerka je spašena. Ostao sam još ja… Zbog umora i agonije koju sam preživio nisam uspio u narednih 10 minuta da isplivam ka obali. Jedini spas sam našao plivajući u stranu ka plićaku.

Pored njega su se u opasnosti našli jedna djevojka i dva momka.

– Svo četvoro smo bili na metar jedno od drugoga. Prilikom davljenja djevojka me zgrabila i potopila dva puta, jer i sam više nisam imao snage da plivam. Udavilo se svo troje. Ja sam uz Bogorodičinu pomoć uspio da se spasim.

Čuo je, piše, da su se poslije na istom mjestu udavila još tri djeteta – djevojčica od 7, dječak od 12 i dječak od 15 godina.

– Apelujem na sve koji ovo čitate da prenesete svojim prijateljima o ovim događajima da se njima ili njihovoj djeci ne bi desilo isto što i nama. Inače iz razgovora sa mještanima Sartija saznao sam da se svake godine u tim talasim utopi mnogo djece i odraslih, ali je to tabu tema na Sartiju. Oprez ljudi, nije šala kog dohvate talasi na dijelu plaže kod spasilačke osmatračnice. Najvjerovatnije će to biti posljednje kupanje, a talasi su tamo svakog dana. Kurir.rs