PACIJENT DAVIO VOZAČA HITNE, LOMIO NAMJEŠTAJ… Detalji brutalnog napada u kraljevačkom Domu zdravlja, evo šta ih je spasilo

Region

PACIJENT DAVIO VOZAČA HITNE, LOMIO NAMJEŠTAJ… Detalji brutalnog napada u kraljevačkom Domu zdravlja, evo šta ih je spasilo

UM (30) uhapšen je u Kraljevu zbog sumnje da je izvršio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nasilničko ponašanje!

Kako je saopšteno iz MUP-a, osumnjičen je da je vrijeđao, pretio i fizički nasrnuo na medicinsko osoblje, bacao namještaj i razbio staklo na recepciji u prostorijama Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kraljevu, gdje je došao. da dobije medicinsku pomoć.

On se sumnjiči i da je napao policijske službenike koji su po prijavi došli u Dom zdravlja. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Uzeo sam IV za pitanje

Glavna sestra Ana Ratković kaže da je sve počelo oko 22 sata kada je pacijent u vidno alkoholisanom stanju, u pratnji dvije osobe, dovezen na saniranje povrede na zadnjoj strani leve butine.

– Kada ga je doktorka pitala kako je nastradao, to ga je toliko naljutilo da je odmah izvukao infuziju, razbio ekrane, bacio svu medicinsku opremu pred sebe i otišao do šaltera gdje je pokušao doći do dežurnog svojom rukom. U strahu su se svi povukli i zatvorili u dispečerski centar – kaže Ratković i napominje da je snimak iz Hitne pomoći predat policiji i da je užasno kako je sve izgledalo.

– Udario je pesnicom po tom debelom staklu i pritom posekao ruku, a dok je krv šikljala svuda, pojurio je ka vratima recepcije… Vozač je izašao da ga smiri, ali je počeo da ga davi – nastavlja sestra.

Policija je došla kada je pritisnuto panik dugme

Tek kada je pritisnuto panik dugme, koje u institucijama postoji upravo zbog ovakvih situacija, došla je policija, kaže, koju je nekoliko policajaca jedva uspjelo da ga savlada.

– S obzirom na to da je povrijeđen, odvezli su ga na operaciju, a potom na psihijatrijsku bolnicu, gdje su ga dvije medicinske ekipe obuzdale – rekao je Ratković. Kurir.rs/Informer/Blic