VENČANJE IZ PAKLA! Izabrala savršenu venčanicu, onda se umešala SVEKRVA i TRAŽILA OVO: Na mrežama bukti rat “Vrati mu prsten!”

Ispovijesti

VENČANJE IZ PAKLA! Izabrala savršenu venčanicu, onda se umešala SVEKRVA i TRAŽILA OVO: Na mrežama bukti rat “Vrati mu prsten!”

Organizacija venčanja je uvek stresna, a svaka mlada zna da je samo biranje i traženje one prave venčanice, još stresnije. A kada se tu umeša celo selo, e onda sve dobije novu dimenziju. Tako je žena sa Reddita podelila priču o tome kako je njen budući suprug zamenio njenu venčanicu onom koja se više svidela njegovoj mami. A mnogi raspravljaju o tome da li treba da uđe u brak sa takvim muškarcem.

Ona kaže da ima 28 godina, a njen verenik 33 godine. Njegovu mamu (svekrvu) opisuje nametljivom osobom, ali je sve u svemu simpatična i navodi da se donekle slažu. I dok su planirali venčanje, stvari su bile prava noćna mora, prema rečima autorke.

– Njegova mama nije bila voljna da pristane oko većine stvari, a moj verenik je rekao da, budući da je on njeno jedino dete, da treba da poštujem i cenim “viziju” koju ona ima o venčanju kakvo bi trebalo da bude.

Napisala je i da je otac njenog verenika preminuo, a njegova majka pati od više zdravstvenih problema. Zato ne čudi što je njegova mama insistirala da ide u kupovinu venčanice s njom, njenom mamom i prijateljicama.

“Rekao je da sam uzrujala njegovu mamu”

– Imala sam sreće da sam našla ono što sam tražila. Ali majka mog verenika odabrala je haljinu koja joj se mnogo više sviđala i rekla da je uvek u njoj zamišljala nevestu svog sina. Moja mama i prijateljice mislile su da je jeziva. Ja sam mislila da je haljina previše za moj ukus.

Rekla sam da se izvinjavam i zahvalila samo joj na njenom “savetu”, ali sam joj rekla da sam se već odlučila za haljinu koju sam zamišljala da nosim na svom venčanju. Dakle, kupila je venčanicu kakvu je sama želela, a ako se pitate, ne, verenikova mama nije platila ništa. Njegova se mama uzrujala zbog haljine koja joj se svidela, pa mu se žalila zbog toga.

– Došao je kući te večeri gunđajući kako sam uzrujala njegovu mamu, odbila njenu pomoć u odabiru venčanice i isključila je iz procesa. Pitala sam “Koji proces?” To je samo venčanica, moja venčanica, pa stvarno nisam shvatala kako bi ona uopšte trebalo da bira. Uzrujao se i rekao da ovakav moj stav ne funkcioniše. Rekao je da bi trebalo da razmislim o haljini koju je njegova mama htela da kupim.

Venčanicu zamenio onom koja se svidela njegovoj mami

Nakon toga svađa je prekinuta, ali sledeći dan žena je došla kući i saznala da joj je njen verenik vratio venčanicu i zamenio onom koju je njegova mama htela.

– Nazvala sam ga i bio je iskren o tome šta je učinio i zašto je to učinio. Izgubila sam se i počela da vrištim na njega.

Zamolio me da se smirim i zaista ovoj haljini dam “šansu”. Odbijala sam čak i da slušam. Vrištala sam na njega ne dajući mu priliku da progovori. Stigao je kući i opet smo imali svađu. Nakon svađe otišla je kod jedne od svojih prijateljica, a on je nastavio da zove, a zatim da šalje poruke govoreći da je preterala i da je ovo i njegovo venčanje.

– Insstirao je da ovoj haljini dam priliku. Stalno je pričao kako njegova mama ima “viziju” i dobre namere.

Od kako se sve ovo dogodilo, njegova mama je besna, ali se suzdržava.

– Moj tata je rekao da ovo nije vredno kvarenja moje veze. Predložio mi je da se opametim, ali da li je previše za mene da sama biram svoju venčanicu, a da zbog toga ne osećam krivicu?

“Vrati mu prsten. Nadam se da će on i njegova mama dobiti venčanje kakvo žele”, “Ne znam zašto se uopšte još uvek želiš udati za njega”, “Ako se ovako ponaša pre venčanja, što li će tek biti u braku?” samo su neki od komentara ispod njene objave. (Kurir.rs/BlicŽena)