ERDOGAN NIJE ČEKAO NI ČASA: Turska uzvratila, vazdušni NAPAD usmjerili ka OVOJ zemlji

Region

ERDOGAN NIJE ČEKAO NI ČASA: Turska uzvratila, vazdušni NAPAD usmjerili ka OVOJ zemlji

Turska je izvela zračne napade na objekte Kurdistanske radničke partije u sjevernom Iraku nakon pokušaja terorističkog napada u Ankari, objavilo je tursko Ministarstvo nacionalne odbrane.

– Izvedeni su vazdušni udari na terorističke objekte u oblastima Metina, Hakurk, Kandil i Gara na sjeveru Iraka. Uništeno je ukupno 20 terorističkih objekata, a veliki broj terorista je neutralisan, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsjetimo, snažna eksplozija odjeknula je u nedjelju u Ankari, u neposrednoj blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Turske , a turske vlasti su objavile da je riječ o terorističkom napadu.

Oružani sukob sa Radničkom partijom Kurdistana počeo je u Turskoj 1984. godine, a obnovljen je 2015. godine. U sjevernom Iraku postoje baze RPK , protiv kojih turske oružane snage izvode zračne i kopnene operacije. Prisustvo turskih trupa u logoru Zlikan sjeveroistočno od Mosula dugo je bilo izvor trvenja između Bagdada i Ankare, što opravdava prisustvo kao potrebu za borbom protiv zabranjenog RPK, prenosi Espreso novi.ba