TRILEĆE KAO IZ NAJBOLJIH RESTORANA: Najslasniji kolač na svijetu sa 3 različite vrste mlijeka (VIDEO)

Hrana i piće

TRILEĆE KAO IZ NAJBOLJIH RESTORANA: Najslasniji kolač na svijetu sa 3 različite vrste mlijeka (VIDEO)

Trileće je kolač koji se pravi od mekanog biskvita, a onda se preliva filom od 3 vrste mleka. Nastao je u Latniskoj Americi, a vrlo brzo je postao popularan širom sveta.Izuzetno je lagan i osvežavajuć, a kod pripreme kore je najvažnije da belanca i žumanca umutite odvojeno i da ne preteretujete sa mućenjem kako bi kora ispala savršeno.

Sastojci:

Za koru:

4 jajeta
80 g šećera
140 ml mlijeka
prstohvat soli
1 kašičica ekstrakta vanile
120 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice limunovog soka

Za fil:

80 g mlijeka u prahu
80 g običnog mlijeka
80 g kondenzovanog mlijeka

Još:

240 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Za koru: Odvojte žumanca i bjelanca. U žumanca sipajte šećer (30 g) i dobro umutite dok ne postanu pjenasta. Zatim sipajte mlijeko, so i vanilu, pa sjedinite mikesrom. Dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo, pa promiješajte da se sve sjedini. U drugoj posudi umutite bjelanca sa limunovim sokom. Zatim postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Sjedinite obe smjese laganim pokretima, pa sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papriom. Poravnajte i par puta uradite tepsijom o sto kako bi se smjesa dobro rasporedila. Pecite u zagrijanoj rerni na 160°C oko 20-25 minuta. Čačkalicom provjerite da li je kora gotova, pa ostavite da se ohladi.

Za fil: U posudi pomiješajte mlijeko u prahu, obično mlijeko i kondenzovano mlijeko. Dobro sjedinite sve sastojke i sipajte preko kore. Koru prethodno izbockajte viljuškama kako bi upila fil. Ostvaite tako da odstoji nekih 30-60 minuta. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu ili bez, a onda premažite tortu. Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite voćem ako želite. Izvor: Stvar ukusa