PUŠTA ĆERKU (6) DA IZOSTAJE IZ ŠKOLE I RADI ŠTA GOD ŽELI: Sebe naziva “MAMOM GODINE”, pa navukla GNEV na društvenim mrežama VIDEO

Ispovijesti

PUŠTA ĆERKU (6) DA IZOSTAJE IZ ŠKOLE I RADI ŠTA GOD ŽELI: Sebe naziva “MAMOM GODINE”, pa navukla GNEV na društvenim mrežama VIDEO

I dok deo roditelja bez problema opravdava izostanak deteta s nastave, kod drugih nastava može da se propusti isključivo u slučaju ozbiljne bolesti. Prehlada, pregled ili ispit za koje se dete nije pripremilo na vreme kod takvih roditelja nije izgovor za izostanak i neodlazak u školu. Mišljenja oko školskih izostanaka i opravdanja već godinama su podeljena, a dodatno ‘ulje na vatru’ dodala je 26-godišnja samohrana majka Noela Palmento.

Ona je, naime otkrila kako svojoj šestogodišnjoj devojčici Điadi dopušta da jednom mesečno izostaje iz škole kako bi devojčica radila ono što želi. I to ne zato što je bolesna.

“Rekla sam svojoj ćerki da može da odabere jedan dan u mesecu kada će ostati kod kuće”, objasnila je mama koja takve izostanke pravda svojoj šestogodišnjakinji.

@_the1stnoel

@Good Morning America 🧠👧🏻📚 #mentalhealth #kidsmentalhealth #back2school #momanddaughter #singlemom #goodmorningamerica

♬ original sound – noel & giada

Dok su Điadini vršnjaci u školi, ona se igra, s mamom vreme provodi u prirodi ili šoping centru. Kako izgleda ‘samo njihov dan’, mama je pokazala na TikToku na kojem je prati više od dva miliona ljudi. Sebe naziva ‘mamom godine’ i nastoji da inspiriše druge mame objavljujući deliće svakodnevice. Izgleda da joj je to u ovom slučaju i uspelo jer su uglavnom oduševljene ovom idejom. Tvrde da deci trebaju dani odmora od škole i stresa te da je ova taktika sjajna za devojčicino mentalno zdravlje.

”Važno je da deca imaju bezbrižne dane u kojima im ne smetaju stres i škola”, napisala je jedna mama, a druga se nadovezala da joj se sviđa ova ideja. “Moja mama je to zvala danom mentalnog zdravlja”, “Ovo je odlično, prijalo bi mi da sam imala pravo na slobodan dan dok sam odrastala”, “Svakako ću to praktikovati sa svojom decom”, ređali su se komentari na TikToku.

Ipak, ima i onih koji nisu oduševljeni idejom izostankom s nastave bez razloga. Njima je Noela poručila da ‘gledaju svoja posla’, a ovo su neki od negativnih komentara.

“Zar nije jedan dan u mesecu puno”, “Zašto taj slobodan dan ne bude u dane vikenda”, pitaju, a mnogi su se setili i obaveze nadoknade gradiva kad god ne bi bili na nastavi. (Kurir.rs/Blic žena)