Pjesma srbijanske pjevačice završila u Trendingu zbog rata u Izraelu: Dobila oštre kritike

Showbizz

Pjesma srbijanske pjevačice završila u Trendingu zbog rata u Izraelu: Dobila oštre kritike

Popularna srbijanska pjevačica Tea Tairović, koja je za decembar najavila koncert u sarajevskoj Skenderiji, završila je u Trendingu YouTube zbog eskalacije sukoba između Izraela i Palestine. Njena pjesma pod interesantnim nazivom “Izrael i Palestina” proširila se svijetom i skupila čak 30 miliona pregleda, od čega je nekoliko miliona ‘stiglo’ zbog rata koji bukti na tamošnjim teritorijama.

Pjesma je objavljena prije četiri mjeseca i već tada je privukla pažnju javnosti, najprije zbog nesvakidašnjeg naziva, a potom je postala pravi hit.

“Mi od plina i benzina, Izrael i Palestina, jedne noći voliš me, druge noći mrziš me, svako nas u gradu zna, da smo probisvijeta dva…”, dio je teksta ove pjesme.

Teina pjesma je u proteklih nekoliko dana dobila potpuno drugačiju konotaciju, pa se može reći da je srbijanska pjevačica ‘ni kriva, ni dužna’ uključena u priču oko Izraela i Palestine. U komentarima prevladavaju negativni, ali i šaljivi komentari.

“Evo zbog čega zaratiše”, “Tea je predvidjela neke stvari”, “Izbacila pjesmu, pokušava da zaradi pjesmom inspirisanom ratu i stradanju naroda”, “Onaj ko ti je pisao ovaj nakaradni tekst bi trebao znati da se Izrael i Palestina ne vole jednu noć, a drugu mrze. Oni se mrze 50 godina”…

Brojni korisnici Twittera/X i YouTubea su odmah skočili u odbranu svoje omiljene zvijezde jasno stavljajući do znanja da umjetnost i politiku ne smijemo dovoditi u isti kontekst, da je naziv pjesme samo metafora, ali i to da je objavljena prije nekoliko meseci, a ne sada.

Upravo se zbog svih tih reakcija spot za pjesmu “Izrael i Palestina” vratio na Trending listu i zauzeo visoko 26. mesto, a Tea je dobila (ne)očekivanu reklamu u brojnim svjetskim medijima. (Izvor: Source.ba)