SNAŽAN VJETAR ČUPAO STABLA: Jako nevrijeme pravi haos, POTOP U REGIONU (VIDEO)

Region

SNAŽAN VJETAR ČUPAO STABLA: Jako nevrijeme pravi haos, POTOP U REGIONU (VIDEO)

Od podne je u Splitu palo 20-ak litara kiše po kvadratnom metru. Veliko nevrijeme u subotu popodne zahvatilo je ostrvo Brač. Stanovnici Milne javljaju da je mjsto potopljeno. Vjetar je, između ostalog, čupao i stabla i nestalo je struje.

– Brojna stabla su popadala, i po kablovima koja dovode električnu elergiju do mjesta, zato smo zatražili isključivanje električne energije – rekao je za Dnevnik.hr predsednik DVD-a Tino Štambuk.

Na terenu su županijske ceste i HEP pogon Brač, uništeno je dosta krovova i popadalo stabala, ali šteta je samo materijalna – nema ugroženih ljudskih života.

– Nismo očekivali ovaj nalet nevremena da će tako pogoditi našu opštinu, sada je situacija smirena – zaključio je Štambuk.

Od podne je u Splitu palo 20-ak litara kiše po kvadratnom metru. Osim kiše, problematičan je i jugo pa su zbog njega u prekidu neke pomorske linije, javlja Dalmacija njuz.

Frontalni sistem u poslijepodnevnim satima subote premještao se preko područja Dalmacije. Donio je kišu, a mjestimice i jače pljuskove s grmljavinom. Sistem se kreće sa zapada prema istoku, a oko 16:30 zahvatio je krajnji jug zemlje. novi.ba