PETOGODIŠNJI BLIZANCI PRONAĐENI MRTVI: Majka je uradila nešto jezivo… u spavaćoj sobi pronađeni su pištolj i razbacani meci

Region

PETOGODIŠNJI BLIZANCI PRONAĐENI MRTVI: Majka je uradila nešto jezivo… u spavaćoj sobi pronađeni su pištolj i razbacani meci

Šerif Denis Lema je ovog petka održao konferenciju za štampu na kojoj je saopštio kako napreduje istraga vezana za slučaj samoubistva i dvostrukog ubistva.

Novinarima je ispričao kako je policija dobila dojavu da je viđen vozač koji se parkirao odmah pored ivice mosta. Svjedok je potom ispričao kako je vidio da iz vozila izlazi žena koja je skočila u rijeku kako bi, naglašava Lema, pokušala samoubistvo.

Kada su policajci došli na lice mjesta vidjeli su tijelo žene kako pluta na površini reke. Ono su uz pomoć dvojice najbližih ribara izvukli beživotno tijelo iz rijeke. Utvrđeno je da je u pitanju tridesetjednogodišnja Katoreia Huto. Šerif je naglasio da nesretna žena nije imala dosije u policiji. Takođe je rekao i da je živjela sa dvoje djece, petogodišnjim blizancima Ahmedom i Avom.

Policajci su otišli do njihovog doma i tamo su pronašli dvoje djece za koje su mislili da spavaju. Međutim, utvrđeno je da su djeca preminula.

– Majka je skočila sa mosta kako bi izvršila, sada je očito, samoubistvo, dok se u kući dogodilo ubistvo – rekao je šerif.

Nakon što su provjerili u kakvom su stanju djeca, policajci su izašli iz stana, da bi tek nakon dobijenog naloga za pretres ponovo ušli u stan. Djeca nisu imala vidljive rane na tijelu, niti je oko njih bilo krvi. Policija je u stanu našla pištolj na podu spavaće sobe kao i rabacane metke.

– U kući nije bilo previše hrane, ali ni namještaja – rekao je šerif Lema.

– Ovo nas dovodi do zaključka da se porodica suočavala sa finansijskim problemima.

Posljednji poziv koji je nesretna žena uputila bio je namijenjen njenoj majci koja se nije javila na telefon.

– Hutina majka vjeruje da je poziv upitilo neko od djece – ispričao je šerif.

Kako je šerif saopštio, nije bilo indicija da je Huto suicidalna ili da ima namjere da povrijedi djecu ili sebe. novi.ba